Haftanın maçıda Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Şampiyonluk mücadelesinde çok önemli bir galibiyet alan bordo-mavililer puanını 38'e yükseltti

Trabzon'dan çıkış yok

Karadeniz’de kritik viraj… Bir tarafta Trabzonspor, öbür köşede Fenerbahçe… Nefesler tutuluş; şampiyonluğun iki ciddi adayının kapışmasında çalınacak ilk düdük bekleniyor. Son günlerde iki taraf arasında tırmanan gerginliğin çimlere yansıyıp yansımayacağı merak ediliyor. Çoğumuz unutsak da en nihayetinde sahada bir maç oynanıyor; kazanan cennete, kaybeden cehenneme gitmiyor.

Bordo-mavililer cephesinde cezalı Nwakaeme'nin yokluğunda bir kanatta Ekuban, diğerinde Yusuf başlıyor. Orta sahadaki Sosa-Ndiaye-Mikel üçlüsü kâğıt üstünde ağır bassa da daha önce ciddi bir şekilde denenmemiş olması acaba dedirtiyor. Kulübedeki çiçeği burnunda transfer Guilherme, Abdülkadir Parmak ve Sturridge Hüseyin Çimşir’in muhtemel hamleleri gibi duruyor. Tribünlerde gözler çilingir Sosa ile santrfor Sörloth’a çevrilmiş durumda.

Sarı-lacivertlilerde Ersun Yanal, kazanan takımı bozmayarak futbolun malum klişesini akıllara getirmiş. Başakşehir karşısında seyircisinin önünde şov yapan Kanarya, bakalım aynı performansı Trabzon’da da sergileyebilecek mi? Tolga’nın özellikle bugün Luiz Gustavo ile Ozan’a vereceği destek hayati gözüküyor. Orta sahayı ele geçirenin bir adım öne geçeceği mücadelede Yanal’ın en büyük kozları yine Gustavo ile Muriç olacak.

İlk düdüğü müteakip Kanarya rakip kaleye yükleniyor, 1. dakikada Kruse’nin golüyle öne geçiyordu. Ozan orta sahada topu kapmış, Rodrigues’in sürüklediği akında top önünde biten Alman yıldız klasını yine konuşturmuştu. İlk çeyrekte Ozan’la Tolga çok etkiliydi derken, 16’da Ekuban’ın şiir gibi pasında Sörloth skoru eşitliyordu.

32’de ev sahibi öndeydi. Korner sonrası Fenerbahçe’nin uzaklaştıramadığı pozisyonda Sosa’nın arka direğe milimetrik pasını Campi indirmiş, Novak bitirmişti. 42’de Pereira’nın ortasında Sörloth direğe takılmıştı. 45’te Muriç’in ‘al da at’ dediği Tolga, Uğurcan’ın üstüne vurunca, takımını beraberlikten etmişti.

Bir şey kesindi; ikinci yarı kartlardan gollere çok şeye gebeydi...

İkinci devreye kötü günündeki Yusuf Sarı’nın yerine Guilherme başlıyordu. Yanal son yarım saatte Tolga’yla Dirar’ı çıkarıp Emre’yle Deniz’i sokmuştu. 67’de Ekuban’ın yerine Sturrigde oyundaydı. Her iki hoca da hamlelerini yapıyordu. Sturridge takım savunmasını bozmuş gibiydi. Bunun da etkisiyle Kanarya baskısını artırıyordu.

90’da Emre’nin kaçırdığı Kruse, karşı karşıya pozisyonda Uğurcan’a hayır demişti. Son anlarda Gustavo ikinci sarıdan atılıyor; ev sahibi üç puanı hanesine yazdırıyordu.

Trabzonspor tutuk girdiği mücadeleyi kazanmayı başardı. İkinci yarıda özellikle savunmadaki hataları dikkat çekiciydi. Kuzeyin Kralı denen Sörloth Terminatör, Uğurcan panter gibiydi. Fenerbahçe deseniz, fırtına gibi başladığı ilk çeyrekten sonra yediği şok golün altından bir türlü kalkamadı. Böyle bir deplasmanda bu kadar karşı karşıya gol kaçıramazsınız!