Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu'ndan İsrail protestosu

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını yaptığı açıklamayla protesto etti.

Platfom adına yapılan açıklamada "İsrailli sosyalistlere ve emperyalizme karşı savaş veren herkese selam olsun! Buradan bir kez daha AKP iktidarına sesleniyoruz: Türkiye ile işgalci İsrail arasındaki siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel tüm ilişkilere son verilsin" denildi.

"Emperyalist işgalci İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve Filistinlilere katliam politikaları devam ediyor. İşgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler, İsrail’in etnik temizlik politikaları ve zorunlu göç tehditlerine karşı direniyorlar. Filistin halkının haklı mücadelesini yoğun saldırılar, gözaltı ve tutuklamalarla engellemeye çalışan İsrail işgal güçlerinin, Filistinlileri bölgeden çıkarmak istemesiyle başlayan çatışmalar, Filistinlilere yönelik göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombası kullanarak gerçekleştirdiği saldırı ile yeni bir boyut kazandı," denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Filistin halkına yapılan haksız saldırılar devam ederken İsrail işgal güçleri yaralılara yardım eden Filistin Kızılayı ekiplerine de saldırarak savaş ve insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Filistinlilerin dört bir yandaki eylemlerine karşı İsrail işgal güçleri asker-sivil ayrımı yapmaksızın Gazze’ye çok yoğun bir saldırısı başlatarak yanıt verdi. Kentin altyapısını hedef alan İsrail işgal güçleri, 10 Mayıs'tan bu yana havadan ve karadan sürdürdüğü bombardımanlarda 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 200 Filistinliyi katletti. En az 1305 Filistinli de saldırılarda yaralandı. İşgalci İsrail’in, Filistin halkına yaptığı bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler tarafından desteklenen ve kışkırtılan bu saldırılar, 70 yılı aşkın süredir aynı taktiklerle yürütülmesi ve bugüne değin on binlerce Filistinlinin öldürülmesine yol açmış, yüz binlerce Filistinli de yaralanmış, yerlerinden, yurtlarından ayrılmak zorunda kalmışlardır. Filistin halkının işgale karşı verdiği bu haklı ve meşru mücadele işgalci/ emperyalist İsrail’in, başta ABD olmak üzere onu destekleyen diğer emperyal devletlerin kaba kuvveti ile engellenemez. Geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te, Gazze’de Filistinli sivillere saldıran öldüren yaralayan işgalci İsrail, Filistin topraklarında kendi meşruiyetini sağlayamayacaktır.

Yüzlerce Filistinliyi katlettiği gibi, Filistin mücadelesine destek veren herkesi de hedef alan İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünya devletlerinden sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil; “terörist” olarak gördüğü Filistinli direniş örgütlerini kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap rejimleri de suspus bir şekilde yaşananları sadece seyretmektedirler.

AKP iktidarı ise son gelişmelere rağmen bir yandan İsrail’le dolaylı olarak askeri, ekonomik ve siyasi işbirliğini sürdürürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye, siyasal islamcı tabanındaki geleneksel Yahudi düşmanlığı duygusunu kullanarak da çözülen tabanını bir arada tutmaya çalışmaktadır. AKP’nin ABD çözümü dışında bağımsız bir politika geliştiremeyeceğini yıllardan beri biliyoruz.

''İslam İşbirliği Teşkilatı'' içerisinde bulunan ve bugün AKP ile Doğu Akdeniz’de enerji, ekonomi ve askeri alanlarda müttefiklik kuran ve protokoller imzalayan işbirlikçi Arap devletleri Filistin’e ait doğalgaz kaynaklarını İsrail ile birlikte Avrupa’ya pazarlayacak anlaşmalara imzalayarak ihracat hattı oluşturmaktadırlar. Filistin toprağı Kudüs’ü, İsrail devleti ile yapılan uluslararası antlaşmalarda dolaylı olarak “İsrail’in başkenti” olarak kabul eden AKP, Filistin’i ve Filistin halkını savunamaz.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu olarak Filistin halkı ile dayanışma duygularımızı ilan ediyor, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası topluma da Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin bir tutum alma, barış ve adalet için bir adım atma çağrısında bulunuyoruz. Filistin’i ancak Filistinlilerin kaderini paylaşan, sömürgeciliğe karşı mücadele edenler savunabilir. Filistin’in ve sömürge halklarının kurtuluşu bugün antikapitalist-antiemperyalist cepheyi büyütmekten geçmektedir. Bizler, Mahirlerden Denizlere, dünden bugüne Filistin halkının yanında yer alan geleneğin taşıcısı olarak bu sorumluluğa sahip çıkıyoruz.

Bu anlayışla her koşulda Emperyalizmin karşısında olmaya devam edeceğiz! İsrail'e giden silahları gemiye taşımayı reddeden İtalyan liman işçilerine, İsrailli sosyalistlere ve emperyalizme karşı savaş veren herkese selam olsun! Buradan bir kez daha AKP iktidarına sesleniyoruz: Türkiye ile işgalci İsrail arasındaki siyasi, askeri, ekonomik ve kültürel tüm ilişkilere son verilsin. İsrail’i koruyan kürecik radar üstü ve incirlik hava üstü ile beraber bütün NATO üstleri kapatılsın! Nehirden Denize Özgür Filistin! Emperyalist işgalci İsrail yenilecek Filistin halkı kazanacak! Yaşasın Filistin halkının haklı mücadelesi yaşasın ezilen halkların kardeşliği."

İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınayan platform üyeleri, basın açıklamasında Filistin bayrakları açtı.

trabzon-emek-ve-demokrasi-platformu-ndan-israil-protestosu-877277-1.