23 Nisan öncesi Trabzon Üniversitesi'nde Atatürk posteri ters asıldı

Trabzon Üniversitesi binasına Atatürk posteri ters asıldı


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Trabzon Üniversitesi'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün posterinin ters şekilde asıldığı görüntü sosyal medyada gündem oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Trabzon Üniversitesi'nde aslına ters pankart yaklaşık yarım saat sonra düzeltildi.

Eski CHP Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Haluk Pekşen'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımda olaya tepki gösterdi.

Pekşen, "Bu ihaneti yapan şeref yoksunu yalnızca Atatürk'e değil Trabzon halkının şeref ve onuruna saldırmıştır. Cumhuriyetin Kurucu kenti, Milli Mücadelenin en öndeki yiğit insanlarının kentidir Trabzon. Bunu yapan aşşağılık bir alçaktır. Trabzon vatan haini bu haysiyetsizleri iyi bilir..!" ifadelerini kullandı.

PESONELE SORUŞTURMA AÇILDI

Gelen yoğun tepkiler üzerine Trabzon Üniversitesi yönetimi de sosyal medya hesabından bir açılama yayınladı. Üniversite yaptığı açıklamada hatalarının hemen farkına vararak düzelttiklerini belirterek ilgili personel hakkında da işlem başlatıldığını duyurdu. Üniversite ayrıca olay hakkında yapılan bazı yorumlar karşısında da hukuki yollara başvurulacağını ifade etti.

”BİR ANLIK DİKKATSİZLİK”

Trabzon Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle üniversitemiz Fatih Kampüsü’ndeki bir binamıza şanlı bayrağımızı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini asma çalışmaları esnasında görevli personelimizin bir anlık dikkatsizliğinin sonucu olarak Atatürk portresi çok kısa bir süre de olsa maalesef ters asılmış, bu durum bayrak asma işlemi devam ederken fark edilerek derhal düzeltilmiştir. Nitekim spekülasyona konu edilen fotoğrafa dikkatle bakıldığında işlemin tamamlanmadığı açıkça görülebilir. Keze bu üzücü duruma sebebiyet veren personel hakkında da gerekli işlem başlatılmıştır” denildi.