Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Kulübünün gelirine ilişkin "Taraftarımız var, başarılarımız var, yayın gelirimiz var ama ne hikmetse bir türlü Başakşehir’in gelirine ulaşamıyoruz" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu: Ne hikmetse bir türlü Başakşehir'in gelirine ulaşamıyoruz

Süper Lig’de bitime 2 hafta kala Başakşehir’in 4 puan gerisinde şampiyonluk yarışı veren Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TRT Spor’da canlı yayına katılan Ağaoğlu, takımın geleceği, yaşanan düşüş ve CAS davası ile ilgili önemli bilgiler verdi.

İstifa iddialarına yanıt veren Ağaoğlu, "Böyle bir şey yok. Şampiyonluk zora girdi, evet. Son maçın son düdüğü çalana kadar bir şans vardır" dedi.

"Başakşehir’in geliri çokmuş, Allah daha çok etsin" diyen Ağaoğlu, "Taraftarımız var, başarılarımız var, yayın gelirimiz var ama ne hikmetse bir türlü Başakşehir’in gelirine ulaşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü'nün aktardığına göre, Ağaoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Başarısız olduğumu hissettiğim anda görevi bırakırım. İstifa edeceğimiz konuşuluyor. Böyle bir şey yok. Şampiyonluk zora girdi, evet. Son maçın son düdüğü çalana kadar bir şans vardır. Daha bu takım kupa finali oynayacak. 10 yıl sonra finale çıkmışız. Ligleri tescil edilsin, şampiyonluğumuzu verin diye tartışmanın anlamı yok. Biz suyun ötesine hiç geçmedik.

Başakşehir’in geliri çokmuş, Allah daha çok etsin. Bizim bir türlü öyle gelirimiz olamadı. Taraftarımız var, başarılarımız var, yayın gelirimiz var ama ne hikmetse bir türlü Başakşehir’in gelirine ulaşamıyoruz. Seyircimiz var, naklen yayından aldığımız paylar fazla ama ne hikmetse bizim sponsor ve reklam gelirlerimiz hiçbir şekilde o kadar yüksek olmadığı için bugün karşımızda 40-50 milyon euroluk ve kadro genişiliği olan bir takımla mücadele içerisindeyiz.

Bu davayla alakalı olarak, yargıçlar kurulunun vermiş olduğu kararlardan sonra birtakım spekülasyonlar yapıldı. Yüzde 99’unun bu davayla yakın uzak bir alakası yok. Üstelik bunlar, toplumda algı yaratabilecek kişiler tarafından yapıldığı için açıklama yapmak lazım. Kaynağı açıklanamayan gelirler olduğu için UEFA bu cezayı vermiş. Bunu söyleyenlerin sayısı az değil.

Söz konusu olan yasak, Trabzonspor’un UEFA ile imzalamış olduğu bir mutabakat neticesinde. Bu mutabakat 2016, 2017 ve 2018 yıllarını kapsıyor. 2016 yılında diyelim işte 20 milyon avro açık vermesi öngörülüyor, 25 milyon avro açık veriyor. 2017 yılında 10 milyon avro açık vermesi gerekirken, 20 milyon avro veriyor. 2018 yılında da 5 milyon avro açık vermesi gerekirken 55 milyon euro açık veriyor.

Biz geldiğimiz zaman bu yasağı yedik. Bu mutabakat anlaşması çok daha gerilere gidiyor aslında. 2009, 2010, 2011’den gelen bilanço bozuklukları ve FFP kurallarına aykırı davranmaktan kaynaklanan ve üst üste binen bir süreç. 2016/17 yılında bu yasağa geliyor kulüp. Ancak, o yıl mutabakat anlaşması imzalanıyor UEFA ile. Sayın Usta yönetimi, 2016 yılında şu kadar, 2017 yılında şu kadar ve son 2018’e geldiğimiz zaman da 5 milyon avro açık vereceğim. O dönem harcamalar ve gelirlerin düşüklüğü 5 milyon avro yerine 55 milyon avro gibi bir açık verilince biz burada devraldık. Mutabakat anlaşmasını eksi 50 milyon avro ile devraldık."