Süper Lig’in ilk 7 haftalık bölümünü 13 puanla 7’nci sırada tamamlayan Trabzonspor, bu sezon ilk 7 haftalık bölümde kalesinde 10 gol görerek, teknik direktör Abdullah Avcı ile ilk kez 1 gol ortalamasının üzerine çıktı.

Trabzonspor’da savunma alarmı
Fotoğraf: AA

Spor Servisi

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk 7 haftasında teknik direktör Abdullah Avcı dönemindeki en kötü savunma performansını sergiledi.

Bordo-mavililer, Avcı yönetiminde maç başına ilk sezonunda 0,69, ikinci sezonunda ise 0,95 gol yeme ortalamasıyla oynarken, bu sezon ilk 7 haftada kalesinde maç başına 1,43 gol gördü.

Avcı, Süper Lig’de 2020-2021 sezonunun 9’uncu haftasında göreve başladığı ilk bölümde, takımın savunma problemlerini çözdü. İlk 8 haftada 15 gol ile ligin en fazla gol yiyen takımı olan bordo-mavililer, teknik direktör Abdullah Avcı’nın takımın başına getirilmesinin ardından 32 maçta kalesinde 22 gol gördü.

İlk 8 haftalık periyotta maç başına 1,87 gol yiyen Karadeniz ekibi, Avcı döneminde 0,69 gibi düşük bir ortalamada yakaladı.

ESKİ GÜNLERİ ARIYOR

Trabzonspor, teknik direktör Abdullah Avcı ile Süper Lig’de geçen sezonu şampiyon tamamlarken, savunmadaki başarılı performansıyla da dikkat çekti.

Bordo-mavili takım, ligdeki 38 maçta kalesinde 36 görerek Başakşehir ile birlikte kalesinde en az gol yiyen ekip oldu.

Karadeniz ekibinin ligde geçen seneki gol yeme ortalaması, maçı başına 0,95 olarak gerçekleşti.

BEKLENTİLERİN ALTINDA

AA’dan Selçuk Kılıç’ın yaptığı değerlendirmeye göre Trabzonspor, bu sezon ilk 7 haftalık bölümde kalesinde 10 gol görerek, teknik direktör Avcı ile 1 gol ortalamasının üzerine çıktı.

Karadeniz ekibi, ligin ilk haftasında İstanbulspor’u deplasmanda 2-0, sahasında Hatayspor’u 1-0 yenerek kalesini gole kapattı.

Üçüncü haftada Antalyaspor maçında 5-2 yenilen Karadeniz ekibi, Abdullah Avcı ile ilk kez ligde kalesinde bir maçta 5 gol gördü. Ardından sahasında Galatasaray ile 0-0 berabere kalıp İstanbul’da Ümraniyespor’u 1-0 yenen bordo-mavililer, son 2 maçta kalesindeki 5 gole engel olamadı.

Trabzonspor, Adana Demirspor deplasmanından 3-2’lik yenilgiyle dönerken, Gaziaptep’i sahasında 3-2 mağlup etti.

Geride kalan 7 haftada kalesinde 10 gole engel olamayan bordo-mavililerin bu sezonki gol yeme ortalaması 1,43’e yükseldi.

***

ABDULLAH AVCI’NIN VAZGEÇİLMEZLERİ: EREN ELMALI VE TREZEGUET

Abdullah Avcı, 7 maç kadrosunda takımın sol kanadındaki iki isimden vazgeçmedi. Bordo-mavililerin sezon başında kadrosuna kattığı sol bek Eren Elmalı ve sol kanat Trezeguet, takımın en istikrarlı oyuncuları olarak ilk sırada yer aldı.

Avcı, ligde en çok Trezeguet ve Eren Elmalı isimlerine forma şansı verdi. Karadeniz ekibinin bu sezon ligde oynadığı 7 maçın tamamında ilk 11’de sahaya çıkan iki isim, Avcı’nın vazgeçilmez sol kanadı oldu.

İHA’dan Gökmen Şahin’in haberine göre Trabzonspor, uzun süreden beri takımın sol hattında ciddi problemler yaşıyordu. Geçen sezon savunmanın solunda İsmail Köybaşı, Denswill, Tröndsen ve Puchacz isimlerine şans veren Avcı, önde ise Nwakaeme’ye formayı veriyordu. Denswill dışında diğer isimlerle yollarını ayıran bordo-mavililerde Avcı, bu hattı bu sezon ise tamamen yeniledi. Ligde geride kalan 7 maçta tecrübeli çalıştırıcı savunmanın solunda Eren Elmalı’dan ve önünde ise Trezeguet isminden vazgeçmedi. İki oyuncu geride kalan maçların tamamında ilk 11’de sahaya çıktı. Eren Elmalı, bu sezon ligde 621 dakika sahada kalarak en çok süre alan oyuncu oldu.