Trabzonspor taraftarları Emine Bulut için yapılan saygı duruşu sırasında üçlü çekti

Süper Lig 2019-2020 Cemil Usta Sezonu ikinci hafta maçında Trabzonspor ile Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in görüşmesi sonrası alınan karar gereği, boşandığı erkek tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözü önünde katledilen Emine Bulut'u anmak için saygı duruşunda bulunuldu, karşılaşma 1 dakika geç başladı.

Saygı duruşu sırasında Trabzonspor taraftarının üçlü çektirmesi ve tezahüratta bulunması dikkat çekti. Saygı duruşu sırasında yaşananlara pek çok sosyal medya kullanıcısı da tepki gösterdi.

TARAFTAR GRUBUNDAN AÇIKLAMA: ANONS YAPILMADI

Tepkiler üzerine VİRA isimli Trabzonspor taraftar grubu sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayarak, "Emine Bulut için yapılacak saygı duruşu stadyumda anons edilmediği için taraftarlarımız maçın başlayacağı düşüncesiyle söz konusu tezahürata başlamıştır" açıklaması yaptı. VİRA tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Emine Bulut için yapılacak saygı duruşu stadyumda anons edilmediği için taraftarlarımız maçın başlayacağı düşüncesiyle söz konusu tezahürata başlamıştır.

Tribünlerimizin dört bir yanında Emine Bulut için pankartlar açılmışken böyle bir algı yaratmaya çalışmak ahlaksızlıktır.

Trabzon’un, Trabzonspor taraftarının bu konudaki duruşu, geçmişte yaşanan acı olaylar karşısında gösterdiği tavır açıkça ortadadır.

Şehrimizi, taraftarımızı bu ahlak ve vicdan dışı anlayışla, üstelik böyle bir olay üzerinden karalama gayretinde olanları kınıyoruz."