Trabzonspor'un Aykut Demir kararı

Trabzonspor forması giyen Aykut Demir, olaylı Galatasaray maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'i tehdit ettiği gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın, "Bu olayı araştırın. Eğer doğruysa herkese örnek olacak bir şekilde gereğini yapalım" dediği öne sürüldü.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre; sahadaki hırçınlıkları dışında daha önce ateşli silahla yaptığı hareketler ve hastanede doktoru darp etmesi gibi adli vakalarla da gündeme gelen genç futbolcu için bizzat Başkan Muharrem Usta düğmeye bastı. Böyle bir tehdidin doğruluk payını araştırması için ekibindeki isimleri görevlendiren Usta’nın, "Burada bir hak mücadelesi yapıyoruz. Bu haklı ve gururlu mücadelemize biri çıkıp zarar verirse asla ona taviz vermeyiz. Aykut böyle bir söz söylediyse mutlaka gereğini yaparız, örnek olacak bir adım atarız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.


YOLLAR AYRILACAK İDDİASI

Bu gelişme üzerine yayıncı kuruluştan görüntüler istendi. Her ne kadar Aykut Demir, ısrarla böyle bir olay olmadığını belirtse de farklı bir sonucun çıkması durumunda oyuncu ile Trabzonspor ’un yollarının ayrılacağı iddia edildi.

Bu arada Bitnel’in de yaşananları tek tek detaylarıyla raporuna yazdığı belirlendi. Aykut Demir'e Disiplin Kurulu'nun ağır bir ceza vermesi bekleniyor.