İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hava şartları nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişinin yasaklandığını açıkladı.

Trakya'dan İstanbul'a araç girişi kapatıldı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur."

Tekirdağ Gümüşyaka ve Çerkezköy ilçesi Tepebaşı mevkilerinde trafik ekipleri İstanbul istikametine giden sürücüleri durdurdu. İkinci bir duyuruya kadar Trakya'dan İstanbul'a girişlere izin verilmeyeceği belirtilerek sürücülerin dönmeleri istendi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde de İstanbul'a araç gidişlerine izin verilmiyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri otoban girişinde sürücüleri uyararak denetimlerde bulundu. Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamada da can ve mal güvenliği için il merkezi ve tüm ilçelerden İstanbul'a her türlü araç çıkışına ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar izin verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği için yola çıkmamaları istendi. Bu arada otogarlarda da ekipler önlem aldı.

İstanbul yönlü seferlerin iptal edildiği firma yetkililerine ve yolculara duyuruldu. Seferleri iptal olan yolcular otogardan ayrıldı.

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPANDI

Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu Topkapı-Büyükçekmece, TEM Otoyolu Bayrampaşa-Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu gözleniyor. E-5 karayolu Haramidere-Beylikdüzü arası yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tamamen trafiğe kapandı.

D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde trafik durma noktasına gelirken, Avrupa Yakası sahil yolunda da yoğunluk artıyor.

Silivri'de kar yağışı etkisini sürdürürken, ilçe merkezine yakın mahallelerinin çoğu beyaza büründü. Silivri'de birçok fabrika saat 16.00 itibarıyla mesaiyi sonlandırırken, işçiler de toplu taşıma ve servislerle evlerinde dönmeye çalışıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre ise 1300 evsiz kişi çeşitli bina ve otellere yerleştirildi. Sokak hayvanları için de 500 noktada her gün 2 tondan fazla mama dağıtımı gerçekleştiriyor.