Devre arası transfer döneminin başlamasıyla Türkiye’de takımlar hamlelerini yapmaya başladı. Galatasaray sol bek Uğur Çiftçi’yi kadrosuna katarken Beşiktaş, eski forveti Vincent Aboubakar’ya anlaşmaya çok yakın.

Transfer dönemi hareketli başladı
Uğur Çiftçi. (Fotoğraf: AA)

Yunis ALAÇAM

Devre arası transfer dönemi 12 Ocak’ta başladı. Türkiye’de takımlar ise harekete geçti. Döneme hızlı başlayan takım ise Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Sivasspor’un sol beki Uğur Çiftçi’yi kadrosuna kattı. Aslan, tecrübeli oyuncu için Sivas’a 600 bin avro bonservis bedelinin yanında Emre Taşdemir’i verecek.

Transferle ilgili açıklamda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ‘‘Uğur Çiftçi için Galatasaray’dan teklif geldi, büyük ihtimalle biteceğini zannediyorum. Bizim de oyuncu almamız gerekiyordu. Emre ve Yusuf için de konuştuk. Şu anki gelişme bu’’ diye konuştu.

GÜRAY VURAL OLMADI

Ayrıca Okan Buruk’un eski öğrencisi Güray Vural’ın transferi için Antalyaspor’la masaya oturan sarı-kırmızılılar, tecrübeli oyuncunun transferinde kırmızı-beyazlıları ikna edemedi. Antalyaspor’un ‘Kritik bir noktadayız ve Güray Vural bize lazım’ tavrı sonrasında rotayı Sivas’a çeviren Galatasaray, kırmızı-beyazlılarla ise el sıkıştı.

ABOUBAKAR GELİYOR

Beşiktaş ise Al Nassr ile yollarını ayırmaya hazırlanan Vincent Aboubakar ile prensip anlaşmasına vardığı belirtildi. Beşiktaş’ta Weghorst, Manchester United’ın yolunu tutarken Vincent Aboubakar’ın transferi için ise geri sayıma geçildi.

Suudi Arabistan Ligi’nde de Süper Lig gibi yabancı oyuncu kontenjanı var. Al Nassr’ın kontenjanı dolu olduğu için bir yabancı oyuncunun sözleşmesinin feshedilmesi gerekiyor. Suudi Arabistan ekibi sözleşme feshi için Aboubakar’da karar kıldı. Kamerunlu yıldız ile sözleşme feshi için görüşmelere başlandı. Kısa süre içerisinde açıklamanın yapılması bekleniyor. Aboubakar ile Beşiktaş prensipte anlaştı. Siyah - beyazlılar, Al Nassr’ın sözleşme feshini gerçekleştirmesinin ardından Aboubakar’a imza attıracak.

A Spor’da yer alan haberde ise Aboubakar ile 2.5+1 yıllık sözleşme imzalanacağı ve yıldız oyuncunun yılda 2.5 milyon avro kazanacağı belirtildi.