Tribünde açılan Nuriye ve Semih'e destek pankartına beraat

Beşiktaş-Konyaspor maçında, KHK ile ihraç edilen ve açlık grevi yapan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek vermek için pankart açan 16 kişinin yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, “terör örgütü propagandası yapmak” suçlaması yöneltilen 15 kişinin beraatine karar verdi. Duruşmaya katılmayan 1 kişinin de dosyası ayrıldı.

Samsun’da Beşiktaş ile Konyaspor arasında, 6 Ağustos 2017’de oynanan Süper Kupa maçında taraftarlar, “Nuriye Semih Yaşasın” yazılı bir pankart açtı. Fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, “terör örgütü propagandası yapmak” iddiasıyla soruşturma başlattı. Soruşturmada kimlikleri tespit edilen ve içlerinde avukat, devlet memuru ve öğrencilerin bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Nöbetçi mahkeme, 11 kişinin tutuklanmasına 5 kişinin de serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan 11 kişi, daha sonra yapılan itiraz sonucu serbest kaldı.

DHA'dan edinilen bilgiye göre, Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın, bugün son duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, 15’inin beraat etmesine karar verdi. Duruşmaya katılamadığı için savunması alınamayan 1 kişinin dosyası ise ayrıldı.