TRT 2, Doğan Hızlan tarafından sunulan ‘Karalama Defteri’ programının, Hasan Ali Toptaş’ın konuk edildiği bölümünü, yazar hakkındaki taciz suçlamalarının ardından yayından kaldırdı.

TRT 2, Hasan Ali Toptaş’ın konuk olduğu programı yayından kaldırdı

TRT 2 kanalı, kadınların taciz ifşasıyla gündeme gelen yazar Hasan Ali Toptaş’ın konuk olduğu Karalama Defteri programının ilgili bölümünü yayından kaldırdı.

Hasan Ali Toptaş'ın, Doğan Hızlan'ın sunduğu ‘Karalama Defteri’ programına konuk olduğu programda çevirmenlerle ilgili yaptığı, "Çeviri bir kitap okurken önce çevirmenin doğum tarihine bakıyorum" şeklindeki açıklamalar sosyal medyada tartışmaya neden oldu.

Bu tartışmaların devamında Twitter'da bir kadın kullanıcı, Toptaş hakkında cinsel saldırı iddiasında bulundu. Bu tweetin altında 20'ye yakın kadın, Hasan Ali Toptaş’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğuna dair iddiaları paylaştı.

Toptaş, kendine yönelik suçlamaların ardından bir ‘özür’ açıklaması yayınladı ve iddiaları reddetmedi.

Bu olayın Everest Yayınevi bugün yaptığı açıklamayla Toptaş'la ilişkisini kestiğini açıklarken, TRT2’nin de Toptaş'ın konuk olduğu bölümü yayından kaldırdığı görüldü.

Öte yandan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen ve bu yıl Hasan Ali Toptaş’a giden Mersin Kenti Edebiyat Ödülü de yazardan geri alındı.