TRT'nin, Uğur Mumcu'ya ait arşivi kaldırmasının ortaya çıkması ardından büyük tepki gelişirken TRT geri adım attı, arşivin TRT İzle’ye yükleneceği belirtildi.

TRT'den geri adım: Uğur Mumcu arşivi en kısa sürede erişime açılacak

TRT’nin, katledilen duayen gazeteci Uğur Mumcu’ya ait görüntüleri sitesinden kaldırması tepkilere neden oldu. Olayın ortaya çıkması ardından açıklama yapan TRT, arşivin yükleneceğini bildirdi.

Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu, skandalın ortaya çıkması ardından yaptığı Twitter paylaşımından TRT’den cevap beklediğini söylemişti.

Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu'nun etiketleyerek yapılan paylaşımda "Ülkemiz gazetecilik tarihinin önemli bir ismi olan Uğur Mumcu’nun arşivinin kaldırılması söz konusu değildir. Bu görüntüler tüm TRT arşivleri gibi tek bir adrese TRT İZLE'ye taşınmaktadır. Uğur Mumcu arşivi en kısa sürede TRT İZLE'den Türkiye'nin ulaşımına açılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

TRT'nin açıklamasının ardından Özgür Mumcu da yeni bir paylaşım daha yaptı. Twitter'dan paylaşım yapan Mumcu "TRT'den gelen açıklama. Israrlı takibi ve haberi sebebiyle Emre Kızılkaya'ya teşekkürler. Açıklamanın somut neticesini bekliyoruz" diye yazdı.

Journo sitesinden Emre Kızılkaya, Uğur Mumcu'nun katıldığı programların çevrimiçi arşivden kaldırıldığını yazmıştı.