TRT Haber, kripto para borsasını sarsan vurguna ilişkin soruşturma kapsamında Arnavutluk’a kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in 48 saat içinde Türkiye'ye iadesi nin gerçekleşeceğini duyurdu.

TRT Haber: Thodex’in patronu Türkiye’ye iade edilecek

Kripto para vurgunu soruşturması kapsamında aranan ve en son Arnavutluk'ta görüntülenen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 48 saat içinde Türkiye'ye iade edileceği iddia edildi.

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 400 bin kişiyi dolandırıp 108 milyon dolar ile yurt dışına kaçmasının ardından başlatılan soruşturma ve Arnavutluk'un başkenti Tiran başta olmak üzere 4 ülkede operasyonlar halen sürüyor.

TRT Haber'in üst düzey emniyet kaynaklarından aktardığına göre, operasyonun birkaç gün içinde tamamlanması planlanıyor.

İadesi 48 saat içinde yapılacak

Faruk Fatih Özer yakalandığında ilk olarak Arnavutluk adli makamlarının karşısına çıkarılacak. Ancak Arnavutluk sınırları içinde bir suç işlemediği için bu ülkede yargılanmayacak.

Kırmızı bültenle aranan Özer’in pasaportu tahditli olduğundan, kendisine yeni pasaport çıkartılacak. Ardından da İnterpol'e teslim edilecek. 48 saat içinde Türkiye'ye iadesi gerçekleşecek.

Faruk Fatih Özer'e Arnavutluk'ta yardım edenlerin adli işlemleri ise bu ülkede gerçekleşecek. Önce ifadeleri alınacak şüpheliler, daha sonra bu ülkenin mahkemelerine çıkarılacak.