TRT Hepimizin Platformu tarihi İstanbul Radyosu binası ile Ulus yerleşkesinin deprem güçlendirmesi gerekçesiyle boşaltılmasına tepki göstererek sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

TRT Hepimizin Platformu: Sürecin takipçisiyiz

TRT İstanbul Radyosu ve Ulus yerleşkesinin “deprem güçlendirmesi” gerekçesiyle boşaltılmasına yönelik tepkiler sürüyor. TRT Hepimizin Platformu tarihi İstanbul Radyosu binası ile Ulus yerleşkesinin aslına uygun restore edilmesi talebiyle kuruldu.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Beşiktaş Kent Konseyi, Şişli Kent Konseyi, Şişli Demokrasi Meclisi, KESK Haber-Sen, DİSK Basın İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Doğa İçin Sanat İnisiyatifi, Demokrasi İçin Birlik sendikaları bir araya gelerek “TRT Hepimizin” adı altında bir platform kurdu. Platform, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapılan basın açıklamasıyla, TRT’nin kamu hizmeti yayıncılığı misyonunu yerine getirmesi için mücadele edeceğini duyurdu.

Açıklamada ilk sözü alan KESK Haber-Sen 5 No’lu Şube Başkanı Özlem Belkit, platformun kurulmasından önce TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Belkit, boşaltılan binalara geri dönüleceği ve binaların asıl işlevine uygun restore edileceği konusunda güvence aldıklarını belirtti. Belkit, “Bu açıklamaları ne kadar sevindirici bulsak da bu sözlerin takipçisi olma kararı aldık ve TRT hepimizin adıyla bu platformu kurduk” diye konuştu.

MÜCADELEYE DEVAM

KESK Haber-Sen MYK üyesi Ayşe Noyan Koluman ise şu ifadeleri kullandı: “TRT’de çalışan emekçilerin özlük haklarına karşı mücadele vereceğiz. TRT emekçisi arkadaşlarımız ‘istihdam fazlası’ olarak belirtilerek başka kurumlara sürgün edildi. Bizlerin mücadelesi sonucunda arkadaşlarımızın birçoğu geri döndü. Ancak geri dönüşte arkadaşlarımız baskıyla, mobbingle, soruşturmalarla karşı karşıya kaldılar. Biz bir taraftan bunun mücadelesini diğer taraftan da TRT’nin kamu yayıncılığına dönmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Halk tarafından finanse edilen bu kurum, halkın tüm kesimini tarafsız temsil etmeli.”

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Taksim Şişli hattının bir kültür vadisi olduğunun altını çizen Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen ise, “Buradaki güçlendirme nedeniyle binaların boşaltılması bizde bazı kaygıları ortaya çıkarttı” dedi. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, “TRT bir kamu yayını ve kamun yayını yapmak amacıyla kurulan bir kuruluş. Bizim vergilerimizle finanse edilen bir kamu kurumu iktidarın yayın organı haline dönüştü. Basın özgürlüğü yok edilirken kamu yayıncılığı da yok edildi. Bizler de buna karşı çıkıyoruz ve TRT’nin yeniden özüne dönmesini istiyoruz. Buradaki keyfiliğin hesabını sormamız gerekiyor” dedi.

TRT HEPİMİZİN

Şişli Kent Konseyi Başkanı Şükran Eroğlu da, Taksim-Şişli hattının kültür vadisi olduğunu hatırlattı. Son yıllarda Şişli’de yaşanan talana değinen Eroğlu, “Hepimizi ciddi mücadeleler bekliyor. TRT bir kamu kurumu görevi de kamusal yayıncılık yapmak. Burada söz sahibi olması gereken bizleriz. TRT hepimizin” şeklinde konuştu.