TRT Müzik kanalında “Beyaz gül kırmızı gül” şarkısını yorumlayan Ahmet Tuzlu, şarkıda geçen “Cuma namazından gelir” ifadelerini değiştirdi. Tuzlu, “Cuma namazı” yerine AKP’nin seçim vaadi olan “Millet Bahçesi’nden gelir” ifadelerini kullandı

TRT Müzik’te skandal yorum

BirGün ANKARA

Fethullah Gülen’in sözlerini yazdığı şarkıyı 24 Haziran TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimlerinden iki gün önce ekranlara taşıyan TRT Müzik kanalında bir skandala daha imza atıldı.

TRT Müzik kanalında dün yayımlanan “Harman Yeri” programında Kerkük yöresine ait, “Beyaz Gül Kırmızı Gül” isimli şarkının sözleri değiştirildi. İbrahim Tatlıses’in seslendirdiği şarkıyı yorumlayan Ahmet Tuzlu isimli ses sanatçısı, AKP’nin 24 Haziran seçim vaadi olan “millet bahçesi”ni “Cuma namazı”nın yerine kullandı.

Şarkının orijinal sözlerinde, “Beyaz gül kırmızı gül, güller arasından gelir. Yarim giymiş beyaz azya, Cuma namazından gelir” ifadeleri yer alırken TRT Müzik kanalında yayınlanan programda ise “Beyaz gül kırmızı gül, güller arasından gelir. Yarim giymiş beyaz azya, millet bahçesinden gelir” şeklinde yorumlandı.

TRT, Daha önce de Ahmet Özhan’ın sözleri Fetullah Gülen’e ait Hüzünlü Gurbet parçasını seslendirmesi sosyal medyada büyük tepkilere neden olmuş ve tepkilerin ardından TRT müzik, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak özür dilemişti.