Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa Voleybol Şampiyonasında Polonya’yı 3-0 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Milli takımın maçın ardından İzmir Marşı ile zafer sevincini yaşadığı anların TRT'de yayınlanmadığı iddia edildi. TRT'den konu hakkında yapılan açıklamada, "Bulgaristan’daki yayın kuruluşundan verilen görüntülerin TRT’de herhangi bir kesintiye uğramadan aktarıldığı" kaydedildi.

TRT'nin, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 'İzmir Marşı' söylediği anları yayınlamadığı iddiası

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Polonya’yı 3-0 yenmesi sonrası İzmir Marşı ile yapılan kutlamanın TRT tarafından yayınlanmadığı iddiası sosyal medyada gündem oldu.

Çeyrek finalde Polonya'yı set vermeden yenen Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, galibiyeti İzmir Marşı eşliğinde kutladı. Stadyumdaki taraftarların ve sporcuların İzmir Marşı eşliğindeki sevinç gösterilerinin ise TRT tarafından yayına verilmediği iddiası gündeme geldi.

Sosyal medyada tepki çeken iddianın ardından TRT'den açıklama yapıldı.

Karşılaşma Bulgaristan’da gerçekleştiği için resmi yayıncının da Bulgaristan olduğu aktarılan açıklamada, “Bulgaristan’daki yayın kuruluşundan verilen görüntülerin TRT’de herhangi bir kesintiye uğramadan aktarıldığı kaydedildi.