ABD’de bilgisayar korsanları, Wisconsin Cumhuriyetçi Partisi'nin banka hesabındaki kampanya fonundan 2.3 milyon dolar çaldı.

Trump’a bir darbe de siber korsanlardan: Cumhuriyetçilerin seçim fonundan 2.3 milyon dolar çalındı

ABD'de bilgisayar korsanlarının Trump'ın seçim kampanyası için kullanılan fondan 2.3 milyon dolar (19 milyon TL) çaldığı ortaya çıktı.

AP'nin haberine göre, Cumhuriyetçi Parti Wisconsin Eyaleti Başkanı Andrew Hitt tarafından yapılan açıklamada, 22 Ekim’de şüpheli faaliyetleri fark ettikleri ve Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) ile temasa geçtikleri belirtildi.

'PARAYA İHTİYACIMIZ VAR'

FBI tarafından soruşturmanın devam ettiğini belirten Hitt, partinin parasının çalınmasıyla dezavantajlı bir duruma düştüğünü ifade etti ve seçimin son günlerinde hızlı kararlar verebilmek için paraya ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Wisconsin Adalet Bakanlığı sözcüsü Rebecca Ballweg, başvurulduğu takdirde siber suçlara odaklanan bir merkeze sahip olduklarını fakat soruşturma için kendilerine herhangi bir başvuruda bulunulmadığını ifade etti.

BAŞA BAŞ GİDEN BÖLGEYE YARDIM SAĞLANACAK

Cumhuriyeti Parti merkezinden yapılan açıklamada gelişmelerden haberdar oldukları ve Wisconsin'daki temsilcilerine süreçle ilgili yardımcı olacakları belirtildi.

Bir 'salıncak eyalet' olan Wiconsin'ın 3 Kasım seçimlerinde önemli bir rol oynaması bekleniyor. Çoğu anket Wisconsin'da Demokrat aday Joe Biden'ın önde olduğunu gösterse de fark oldukça az.