ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada IŞİD'li mahkumların "Türkiye ve Kürtler" tarafından korunacağını söylerken, kendilerininse Suriye petrolünü "güvenceye aldığını" savundu.

Trump: ABD petrolü güvenceye aldı, Kürtler ve Türkiye de IŞİD'li mahkumları koruyacak

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yeni bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Trump, "Erdoğan bana önemsiz keskin nişancı ve havan atışları yapıldığını, bunların hızlıca ortadan kaldırıldığını söyledi" dedi.

'ERDOĞAN ATEŞKES İSTİYOR'

Trump, Erdoğan için "O ateşkesin veya aranın işlemesini çok istiyor. Kürtler de benzer şekilde bunu ve nihai çözümü istiyor" dedi.

Varılan mutabakatı öven Trump, "Bunun yıllar önce düşünülmemiş olması çok kötü" diyerek, geçmiş anlaşmaların geçici olduğunu, kendi vardıkları çözümünse "kalıcı" olduğunu ve başarılı olma ihtimalinin "yüksek" olduğunu savundu.

'ABD PETROLÜ GÜVENCEYE ALDI'

Trump, açıklamasında "ABD petrolü güvenceye aldı ve Kürtlerle Türkiye IŞİD savaşçılarının güvenliğini sağlayacak" diyerek, IŞİD'li mahkumların hem SDG hem de Türkiye tarafından denetleneceğini söyledi.

ABD Başkanı, Avrupa'da kimi ülkelerin de IŞİD'li mahkumları geri almayı kabul ettiğini öne sürerek, "Bu iyi bir haber ancak bu karar BİZ mahkumları yakaladıktan sonra alınmış olmalıydı" ifadesini kullandı.

Trump, "Yine de büyük ilerleme kaydediliyor" dedi.