ABD Başkanı Trump seçim kampanyasının Pensilvanya'daki durağında "Trump Onur Günü" etkinliği düzenledi. Ancak etkinliğe LGBTİ hareketinin davet edilmemesi sosyal medyada alay konusu oldu.

Trump, düzenlediği Onur Günü’ne LGBTİ'yi davet etmedi

ABD seçimlerine az bir süre kala seçim kampanyasına Pensilvanya'da devam eden Başkan Donald Trump, Pittsburgh’taki Newton Meydanı'nda "Trump Onur Günü" etkinliği düzenledi.

Salı günü düzenlenen ücretsiz etkinliği Başkan Trump'ın gelini Lara Trump ve gay olduğunu açıkça belirten eski ulusal istihbarat direktör vekili Richard Grenell yönetti. Davetiye ve LCV sayfasında bunun sadece bir "Trump Onur Günü" etkinliği olduğu ifade edilirken, etkinliğin özel olarak anlamı ve LGBTİ destekçileri için düzenlenip düzenlenmediği belirtilmedi.

‘GİZLİ EŞCİNSEL’ ETKİNLİK

Etkinliğin davetiyesini sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Michelangelo Signorile ise, etkinlik davetiyesini “gizli eşcinsel” şeklinde nitelendirdi. Signorile, "Ne 'gay' ne de 'LGBTİ' ifadesi geçtiğine, Trump'ın kendisinin etkinliğe dahil olmadığına ve her şeyin şifreli olduğuna" dikkat çekti.

Başkan'ın kampanya web sitesinde, Trump'ın görevdeki ilk gününden itibaren LGBT topluluğunu açıkça destekleyen tek Başkan olduğu ve tüm gay, lezbiyen, biseksüel ve transseksüel Amerikalıların sağlıklı yaşam ve refahını koruyan politika ve girişimleri hayata geçirdiği iddia ediliyor.

"Trump Onur Günü", Senato Yargı Komitesi'nin Başkan'ın Yüksek Mahkeme adayı Amy Coney Barrett'in onay sürecine başlayacağı hafta düzenlenecek. Evlilik eşitliğine karşı doğrudan bir tehdit olmakla suçlanan Barrett, uzun süredir LGBTİ haklarının savunuculuğunu yapan ve bir süre önce hayatını kaybeden yargıç Ruth Bader Ginsburg'un yerini alacak.

TRUMP EŞİTLİK YASANI’NA KARŞI OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan Trump'ın LGBTİ hakları sicili pek göz kamaştırmıyor. GLAAD'ın (ABD'de LGBT sorunlarını takip eden bir sivil toplum örgütü-ç.n.) Trump Hesap Verilebilirlik Projesi'ne göre, Trump yönetimi LGBTİ haklarına yönelik 180'den fazla saldırı gerçekleştirdi. Trump, geçen sene cinsiyet, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı yasaklayacak Eşitlik Yasası'na karşı olduğunu açıklamıştı.

paylaştığı etkinlik davetiyesini "gizli eşcinsel" şeklinde nitelendirdi. Signorile, "Ne 'gay' ne de 'LGBTQ' ifadesi geçtiğine, Trump'ın kendisinin etkinliğe dahil olmadığına ve her şeyin şifreli olduğuna" dikkat çekti: "