ABD’de başkanlık seçimleri yaklaşırken, rakibi Joe Biden karşısında elini güçlendirmeye çalışan Donald Trump’ın Oxford Üniversitesi'nin aşısına erken onay verebileceği iddia edildi.

Trump’ın aşı kumarı: Seçim öncesi ‘erken onay’ iddiası gündemde

ABD Başkanı Donald Trump, 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi, Demokratların adayı Joe Biden karşısında avantajlı konuma geçmek için aşı kozunu kullanmak istiyor.

İngiliz Financial Times gazetesi, Trump’ın Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği koronavirüs aşısına erken onay verilebileceğini yazdı.

Habere göre ABD Başkanı, Oxford Üniversitesi’nin üzerinde çalıştığı ve deney aşamasındaki Covid-19 aşısını, 3 Kasım seçimleri öncesi kullanıma alınmasını değerlendiriyor. Bu doğrultuda, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ekim ayında potansiyel aşıya “acil kullanım yetkisi” vermesi düşünülüyor.

‘ÇEKİNCELER OLMASINA RAĞMEN…’

“FDA, güvenlik açısından çekinceler olmasına rağmen acil durum onayını kullanabilir” denilen haberde, Oxford'da geliştirilen deneme aşamasındaki aşıya erken onay verilmesinin seçeneklerden biri olduğu belirtiliyor.

Salgın sürecini kötü yönetmekle suçlanan Donald Trump’ın bu hamleyle seçim öncesi aleyhinde esen rüzgarı tersine çevirmeyi hedeflediği öne sürülüyor.

Haberde, Trump yönetiminin aşıda güvenlik aşamalarını by-pass etmesi durumunda zaten sarsılmış olan kamu güveninin daha da zarar görebileceği savunuluyor.