Trump'ın azil süreci: Zelenskiy’nin ismini yanlış yazdı

ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisi hakkındaki azil soruşturmasında verilen ifadeleri dinlerken keçeli kalemle aldığı notlar arasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin ismini yanlış yazdığı ortaya çıktı.

Trump’ın kendisi hakkındaki azil soruşturmasında "Beyaz Saray’ı en fazla kaygılandıran tanık" olarak nitelenen ABD’nin Avrupa Birliği elçisi Gordon Sondland’ı televizyondan dinlerken keçeli kalemle notlar aldığı görüldü. Trump daha sonra Beyaz Saray’ın bahçesinde bu notlarını gazetecilere okudu.

"Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’e şahsi çıkarları için baskı yaptığı" iddialarını reddeden Trump’ın notlarında, "Hiçbir şey istemiyorum. Hiçbir şey istemiyorum. Quid pro quo (verilen bir şey karşılığında alınan bir şey) istemiyorum. (Ukrayna Cumhurbaşkanı) Zelinsky’e doğru olan şeyi yapmasını söyle. ABD Başkanı’nın son sözü bu" ifadeleri yer aldı.

Trump’la Sonland arasında geçen konuşmaya atfen alınan bu notlarda Trump’ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin adını yanlış yazdığı görüldü.

Trump’ın, 3 Kasım 2020’de ABD’de yapılacak başkanlık seçiminde olası Demokrat Partili aday Joe Biden ve oğlu Hunter Biden’ı soruşturmaları için Ukrayna’ya askeri yardımı kesmekle suçlanıyor.