ABD Başkanı Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner, Beyaz Saray'da BAE, İsrail ve Bahreyn arasında imzalanacak anlaşma öncesinde Bahreyn Kralı İsa Al Halife'ye Tevrat hediye etti.

Trump'ın damadı, İsrail ile yakınlaşan Bahreyn Kralı'na Tevrat hediye etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve siyasi danışmanı Jared Kushner, İsrail ile bugün Beyaz Saray'da imzalayacakları anlaşmaya saatler kala, İsrail ile yakınlaşan Bahreyn Kralı Al Halife'ye Tevrat hediye etti.

Beyaz Saray bugün TSİ 19.00'da Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE) Bahreyn ve İsrail arasında imzalanacak 'normalleşme anlaşmasına' ev sahipliği yapacak.

FİLİSTİN HALKI İSYAN ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, 11 Eylül’de, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ardından bir diğer Körfez ülkesi Bahreyn’in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme konusunda anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Bahreyn, Mısır, Ürdün ve BAE’nin ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan dördüncü Arap ülkesi olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın isteği üzerine normalleşmeyi kabul eden İsrail ve Arap ülkelerinin yetkilileri bugün Washington’da anlaşmayı resmiyete dökecek.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Beyaz Saray’a varmak üzere gittiği havaalanından protestolarla uğurlanırken, Filistin yönetimi de bugünü "halk ayaklanması" günü olarak ilan etti. Filistin’in birçok yerinde bugün protesto gösterilerinin düzenlenmesi bekleniyor.