ABD Başkanı Donald Trump'ın doktoru Sean Conley, Trump'ın durumunun "stabil" seyrettiğini aktardı. Conley, "Trump'ın 4 gündür ateşi, 24 saattir de semptomu yok" bilgisini paylaştı.

Trump'ın doktoru: 4 gündür ateşi, 24 saattir semptomu yok

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gören ABD Başkanı Donald Trump'ın son 4 gündür ateşinin, 24 saattir de semptomunun olmadığı açıklandı.

Beyaz Saray, Trump'ın Doktoru Sean Conley'in Covid-19 tedavisine Beyaz Saray'da devam eden Trump'ın son sağlık durumuna ilişkin hazırladığı notu basınla paylaştı.

"Başkan Trump bu sabah 'Kendimi muhteşem hissediyorum' dedi" ifadesiyle başladığı notta Conley, Trump'ın değerlerinin normal seviyede olduğunu ve durumunun "stabil" seyrettiğini aktardı.

Conley, "Trump'ın 4 gündür ateşi, 24 saattir de semptomu yok. Başkan Trump hastaneye yatırıldığı ilk günlerden sonra hiç oksijen desteğine ihtiyaç duymadı" bilgisini paylaştı.

Trump'tan dün alınan laboratuvar örneklerinde Covid-19'a karşı, tespit edilebilir seviyede antikora rastladıklarını belirten Conley, Trump'ın durumunu yakından takip etmeyi sürdürdüklerini belirtti.

trump-in-doktoru-4-gundur-atesi-24-saattir-atesi-yok-789882-1.

TRUMP'IN KORONAVİRÜSE YAKALANMASI

Geçen hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece Covid-19'a yakalandığını Twitter hesabından duyuran Trump, dün başkent Washington DC'ye yarım saatlik mesafede Maryland eyaletinde bulunan Walter Reed Askeri Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Trump'ın doktoru Sean Conley, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'ın durumu bu sabah itibariyle gayet iyi" ifadesini kullanmıştı.

Diğer yandan Trump'ın Özel Kalem Müdürü Mark Meadows, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, "Başkan'ın temel fonksiyonlarının son 24 saatteki durumu çok endişe vericiydi ve bu bakımdan önümüzdeki 48 saat onun bakımı noktasında çok önemli olacak. Tam iyileşme sürecine ilişkin, yolumuz henüz tam açık değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.