Trump’ın iddialarına mahkemelerden ret

Dış Haberler Servisi

ABD'de Demokrat aday Joe Biden'a karşı kaybettiği başkanlık seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını iddia eden Donald Trump'ın mahkeme başvuruları bir bir reddediliyor. Georgia, Pennsylvania ve Arizona eyaletlerinde seçim usulsüzlüğü yapıldığını iddia ederek postayla gönderilen oyların iptal edilmesini isteyen Trump'ın ekibinin üç eyaletteki mahkeme başvuruları da kabul edilmedi. Trump'ın avukatı Rudy Giuliani, Washington'da düzenlediği basın toplantısında seçimlerde usulsüzlük yapıldığına ilişkin kanıtları bulunduğunu söylemişti.

Georgia'da ise Trump'ın atadığı hakim Steven Grimberg, postayla gönderilen oyların sayılmaması talebini reddetti. Pennsylvania'daki hakim de, "başvuru yapılan oylar ve zarflarla ilgili herhangi bir usulsüzlük, hata ya da hileye rastlanmadığını" açıkladı. Oy farkının az olduğu eyaletlerden birinde daha, Arizona'da da oyların yeniden sayılması istemi reddedildi.

BIDEN GEORGİA'YI ALDI

Georgia eyaletinde ise yeniden yapılan oy sayımının bitmesinin ardından Joe Biden'ın kazandığı kesinleşti. Eyalette iki aday arasında sadece 14 bin oy farkı vardı. Bu oy farkı yüzde 5'in altında olunca eyalette yeniden sayıma gidilmişti. eyalette Biden'ın kazandığı ve 16 delegeyi kazandığı dün resmen açıklandı.

Seçimi kazanan Joe Biden ise, Trump'ın sonuçları kabul etmemesini bir kez daha eleştirerek "Bu tavrı ülke olarak kim olduğumuza dair korkunç bir mesaj veriyor. İnanılmaz bir sorumsuzluk gösteriyor" diye konuştu.