Eski ABD Başkanı Trump'ın sosyal medya girişimi 'Truth Social', bugün itibarıyla Apple Store'da kullanıcılara sunuldu.

Trump'ın sosyal medya platformu 'Truth Social' kullanıcılara sunuldu

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 'sosyal medyaya dönüşü' olarak nitelendirilen şahsi girişimi 'Truth Social' bugün Apple Store'da bazı kullanıcılara sunuldu.

Sputnik'in aktardığına göre, Trump Medya ve Teknoloji Grubu tarafından başlatılan girişimi, bazı kullanıcılar tarafından halihazırda uygulama mağazasında indirilebiliyor.

Öte yandan Trump’ın kurduğu TMTG isimli medya ve teknoloji şirketi yöneten Devin Nunes açıklamalarda bulundu. Uygulamanın 21 Şubat’ta yayınlanacağını dile getiren Nunes, buna rağmen, “Bizim hedefimiz ki bunu tutturabileceğimize inanıyorum, Mart ayının sonunda en azından ABD sınırları içinde tam randımanlı çalışacaktır” yorumunu yaptı.

Hamle, geçen yılki 6 Ocak Kongre baskınından sonra başta Twitter ve Facebook'takiler olmak üzere tüm hesapları kapanan Trump'ın 'sosyal medyaya dönüşü' olarak tarif ediliyor.

Trump, sosyal medya devlerinin aldığı kararın ardından yaptığı açıklamada, "Birçok diğer site ile iletişim halindeydik ve yakın zamanda büyük bir duyurumuz olacak. Aynı zamanda yakın gelecekte kendi platformumuzu kurma ihtimallerini de değerlendiriyoruz. Bizi susturamayacaksınız" demişti.