Trump'ın tehdidi sonrası dolar 4 ayın zirvesine çıktı

Döviz piyasaları yeni haftaya çok hızlı başladı. Dün hareketli bir gün geçiren dolar/TL, Trump'ın Türkiye'yi tehdit ettiği tweet sonrası, 18 Haziran'dan bu yana en yüksek seviye olan 5,84'ü geçti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye ile ilgili son tweetlerinin ardından dolar/TL bu kez de yönünü aşağı yönlü indirdi. Türkiye'nin Suriye'de operasyon gerçekleştireceği haberi ve Trump'ın açıklamalarından kötü etkilenen Türk varlıkları, ABD Başkanı’nın son Twitter paylaşımında Türkiye'nin ticaret ortağı ve çok önemli bir NATO üyesi olduğunu vurgulamasının ardından yükselişe geçti.

Haftaya 5.69 - 5.70 civarında başlayan dolar/TL, Trump'ın da açıklamalarıyla yükselişe geçerek 5.80'i aşmış ve günü 5.83 civarında tamamlayan kur bu sabah 5.8467'ye kadar yükselmişti. Öğleden sonra Trump'ın 'Türkiye ticaret ortağımız ve NATO'da müttefiğimiz" şeklindeki mesajı kurun 5.78'e kadar gerilemesinde etkili oldu.

Dolar 4 ayın zirvesine çıktı

4 ayın zirvesini gören dolar/TL, saat saatlerin 5,8450 seviyelerinden; Euro/TL ise 6,4070'den işlem gördü. Dolar/TL kuru son olarak 18 Haziran tarihinde 5,84 seviyelerinin üzerine çıkmıştı.