Donald Trump, Arizona eyaletinde ilk büyük çaplı mitingini düzenledi. İlk mitinginde Biden ve aşılama sürecine değinen eski başkan Trump, sağlık yetkililerinin ırkları nedeniyle 'beyaz insanlara' Covid-19 aşısını yapmayı reddettiğini iddia etti.

Trump, ırkçılığıyla döndü: Eğer beyazsanız sıranın en arkasında bekletiliyorsunuz

Eski Başkan Donald Trump, ara seçim yılının ilk mitingi için Arizona'yı tercih etti.

Cumartesi günü Arizona'da binlerce destekçisine seslenen Trump, 2020 ABD başkanlık seçimlerini kazandığını ancak hile ile kaybettiğini bir kez daha iddia etti.

Mitingdekiler "Trump 2020" ve "Trump 2024" yazan bayraklar, ve Biden'a hakaret içeren "Let's Go Brandon" sloganları eşliğinde eski ABD Başkanı'na destek verdi.

Donald Trump mitinginde, halk sağlığı yetkililerinin ırkları nedeniyle beyaz insanlara Covid-19 aşısını yapmayı reddettiğini iddia etti. Trump "Eğer beyazsanız, aşı olamıyorsunuz ya da tedavi edilmiyorsunuz. New York'ta eğer beyazsanız yardım için sıranın en arkasında bekletiliyorsunuz" dedi.

Ancak New York ile beraber hiçbir ABD eyaletinde ırka bağlı aşı ayrımcılığı yapıldığına ve 'sıranın arkasında' bekletildiğine dair bugüne kadar bir ihbar alınmadı. Trump'ın bu iddiaları da bu nedenle sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Pek çok kişi 2024'te adaylığını açıklaması beklenen Trump'ın 'ayrımcılık dili' ile kitlesini yeniden bir araya getirmeye çalıştığını belirtti.