ABD Başkanı Trump, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen bıçaklı saldırı sonrası Fransa'ya destek mesajı verdi.

Trump: İslamcı terör saldırıları hemen durdurulmalı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Fransa halkının yanında olduklarını belirterek, "Amerika bu savaşta en eski müttefikinin yanında. Bu radikal İslamcı terör saldırıları hemen durdurulmalı. Fransa ya da herhangi başka bir ülke bu olanları sineye çekemez." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Nice'te ilk olarak 14 Temmuz 2016 Ulusal Bayramı'nda da silahlı bir saldırgan aracını kutlamalar için toplanan kalabalığa doğru sürmüş, saldırıda en az 86 kişi ölmüştü.

Çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlenmişti. Saldıranın Tunus doğumlu bir Fransız vatandaşı olduğu bildirilmişti.

Nice'te 2016'daki saldırıdan günler sonra da Rouen'deki bir kilisede Papaz Jacques Hamel sabah ayini sırasında boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Fransa'nın başkenti Paris'te de 16 Ekim'de ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber'in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty başı kesilerek öldürülmüştü.

Soruşturmada Samuel Paty'i öldüren Abdoulakh A.'nın ailesinden dört kişi, Paty'nin çalıştığı okuldaki bir veli ve 'radikal İslamcı' olmakla bilinen bir kişinin yanı sıra beş öğrenci gözaltına alınmıştı.

Fransa’da bugün bir saldırı daha yaşandı.

Güney Fransa'daki Nice kentinde bulunan Notre Dame Kilisesi yakınlarında bu sabah saatlerinde bir kişi bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 kişiyi öldürmüş, çok sayıda kişiyi yaraladı. Fransa'nın Avignon kentinde de yoldan geçenleri elindeki silahla tehdit eden bir kişi polis tarafından vurularak öldürüldü.

Saldırgan yakalanırken, Fransa Terörle Mücadele Savcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı.