"Eğer Trump itham edilirse sol testisimi tıbbi araştırma için bağışlayacağım" diyen Saladino, hastaneden fotoğraf paylaştı ve "sözümün eriyim" notunu düştü

"Trump itham edilirse sol testisimi bağışlarım" diyen kişi hastaneden fotoğraf paylaştı

ABD Başkanı Donald Trump'ın azline yönelik iki suçlamayı içeren dava dosyası ABD Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda onaylanarak, yargılama için Senato'ya gönderilmesinin ardından Cumhuriyetçi politikacı Joey Saladino'nun Eylül ayında yaptığı bir paylaşım gündeme geldi.

25 Eylül'de, "Eğer Trump itham edilirse sol testisimi tıbbi araştırma için bağışlayacağım. Bana bunu hatırlatabilirsiniz" paylaşımı yapan Saladino'ya sosyal medya sitesi Twitter kullanıcıları Temsilciler Meclisi'nin kararının ardından, "Sözünü tut" yazdı.

Saladino da Trump'a yöneltilen iki suçlamanın alt mecliste onaylanmasının ardından hastanede çekilmiş eski bir fotoğrafını paylaşarak, "Sözümün eriyim" ifadeleri içeren espirili bir paylaşımda bulundu. Cumhuriyetçi siyasetçi ayrıca 'Ulusal Testis Vakfı'ndan sahte bir sertifika paylaştı.

Trump'a yönelik azil soruşturması

Eylülde basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon görüşmesinde Trump'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının fitilini ateşlemişti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül'de "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği" gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması sürecini başlattıklarını açıklamıştı.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki kamuya açık oturumlar 13-21 Kasım'da yapılmış, Komite daha sonra 300 sayfalık rapor hazırlayarak Adalet Komitesine göndermişti.

Adalet Komitesi, cuma günü "Görevini kötüye kullanmak" ve "Kongrenin işleyişini engellemek" başlığından oluşan azil maddelerini onaylamıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.