Trump, LeBron James'i hedef aldı: Eşi ve Jordan yanıt verdi

ABD Başkanı Donald Trump, NBA yıldızı LeBron James’i bir kez daha hedef aldı. Ancak hem eşi Melania Trump, hem de Trump'ın mesajında adı geçen Michael Jordan, James'e destek veren açıklamalar yaptı.

Evrensel'in haberine göre; James’in Akron, Ohio’da yoksul çocuklar için açtığı kamu okulunun haberini yapan ve bu konuda James’le söyleşi gerçekleştiren CNN’den Don Lemon’u da eleştiren Trump, “LeBron James televizyondaki en aptal adamla söyleşi yaptı. Adam, LeBron’u zeki gösterdi ki bu kolay bir şey değildir. Ben Mike’ı severim!” ifadelerini kullandı.

‘SPORU, BİZİ BÖLMEK İÇİN KULLANIYOR’
Bu yaz Los Angeles Lakers’a transfer olan James 4 gün önce yayınlanan söyleşide sporun ne kadar etkili olabileceğinden ve insanları bir araya getirebileceğinden de bahsetti ve Trump için “Sporu bizi bölmek için kullanıyor” dedi.

‘MIKE’I SEVERİM’ VURGUSU YAPTI AMA...
Trump, tweet’inde ayrıca “Ben Mike’ı severim” vurgusuyla LeBron James-Michael Jordan rekabetine de bulaştı. Ancak Michael Jordan, "L.J'i destekliyorum. Toplum için harika şeyler yapıyor" yanıtını verdi.

James henüz Trump’a yanıt vermedi.

MELANIA TRUMP: JAMES İYİ ŞEYLER YAPIYOR
Trump, James için bu sözleri kullanırken eşi Melania Trump, "LeBron James'in iyi şeyler yapmaya çalıştığını" ve James'in Ohio'da açtığı okulu ziyaret edebileceğini söyledi.

JAMES, TRUMP’I UZUN SÜREDİR ELEŞTİRİYOR
LeBron James daha önce pek çok kez Donald Trump’ı eleştirmişti. 2017 Eylül ayında, şampiyon Golden State Warriors’ın Trump’ın Beyaz Saray davetini geri çevirmesi sonrası “Sen gelene kadar Beyaz Saray’a gitmek büyük bir gururdu” demiş ve Trump’a “Serseri” diye seslenmişti.

Aynı dönemde Trump, milli marş sırasında diz çökerek ülkedeki eşitsizlikleri, polis şiddetini ve ırkçılığı protesto eden NFL oyuncularının “kovulması gerektiğini” öne sürüyor ve spor dünyasında konuya ilişkin ciddi tartışmalar yürütülüyordu.

‘EŞİTLİK’ AYAKKABISI
James, Aralık 2017’de de başkent Washington D.C.’de oynadığı maça arkasında “Eşitlik” yazılı siyah ve beyaz ayakkabılarla çıkarak Trump’a bu kez kendi evinden mesaj göndermişti. Bugün o ayakkabılar, James’in de ciddi maddi katkı verdiği Afrikalı Amerikalılar Tarih Müzesi’ne bağışlandı.