ABD Başkanı Trump, ırkçı saldırılara karşı çıkan, Black Lives Matter hareketine destek veren ve her fırsatta Başkan Trump’a karşı olduğunu ifade eden NBA yıldızı LeBron James’i hedef aldı. Seçimin bir gün kala Pensilvanya mitinginde konuşan Trump, “Onu ülkemize ve bayrağımıza saygı göstermediğinde, kimse izlemek istemiyor" dedi.

Trump, LeBron James’i hedef aldı: Marşımıza karşı harika davranmalısın

ABD’de George Floyd’un “nefes alamıyorum” haykırışları ardından boğularak öldürülmesinin ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolara ve Black Lives Matter (Siyah Yaşamlar Önemlidir) hareketine destek veren, Los Angeles Lakers ile NBA şampiyonluğu yaşayan NBA yıldızı LeBron James, ABD Başkanı Donald Trump’ın hedefindeydi.

Afro-Amerikalılara yönelik saldırıların arttığı ABD’de seçim döneminde Joe Biden’a destek verdiğini her fırsatta açıklayan LeBron James sosyal medya hesabından, “Her şeyi değiştirmeye ihtiyacımız var ve her şey yarın başlayacak. Değişim istiyoruz. Toplumumuzda değişim talep ediyoruz. İnsanlarımızın bilmesini isteriz ki eğer değişim istiyorsak bunu kendimiz yapmalıyız” paylaşımlarında bulunmuştu.

Ayrıca LeBron daha önce, ”NBA’de kimsenin Trump maç izlemiyor diye üzüldüğünü sanmıyorum” demişti.

'ONUN MAÇLARINI KİMSE İZLEMİYOR'

Sandığa gitmeden önce kararsız seçmenlerle Kuzey Carolina, Michigan, Pensilvanya, Wisconsin'de bir araya gelen Cumhuriyetçi aday Donald Trump, NBA yıldızı LeBron James'i hedef aldı.

Her fırsatta Trump’a oy verilmemesi gerektiği çağrısını yapan NBA yıldızını hedef alan ABD Başkanı, ünlü basketbolcunun 'maçlarını artık kimsenin izlemediğini, zira onun ne ülkeye ne de bayrağa saygı gösterdiğini' iddia etti.

NBA, NFL gibi organizasyonlarda oyuncuların karşılaşmalar öncesi polislerin aşırı güç kullanmalarını ve ırkçılığı protesto etmek için oyuncuların diz çökmelerini eleştiren Trump, “Ya LeBron'a ne demeli? LeBron için çok kötü hissediyorum, çok kötü. NBA finalinin şampiyonluk maçı izlenme oranı yüzde 71 düştü, üstelik şampiyonluğa rağmen. Ben tek bir basketini bile izlemedim. Sıkıldım; bir geri, bir ileri… Neden mi? Onlar ülkemize saygı göstermediğinde, bayrağımıza saygı göstermediğinde, kimse izlemek istemiyor” ifadesini kullandı.

''BAYRAĞIMIZI DESTEKLEMELİSİN'

Trump, “Bayrağımıza ve marşımıza karşı gerçekten harika davranmalısın ve bunu yapmazsan biz de seni izlemeyeceğiz” dedi. Kalabalığın, LeBron hakkındaki küfürlü tezahüratlarından sonra daha da coşan Trump şunları söyledi:

“Bayrağımızı desteklemelisin. Bayrağımıza karşı gerçekten harika olmalısın ve marşımızın gereğini yerine getirmelisin. Ve eğer bunu yapmazsan, seni istemiyoruz.”

NBA yıldızı LeBron James aleyhinde tezahürat yapan seçmenlerinden mutlu olan ABD Başkanı, "Ne kalabalık" diye övdü.