ABD Başkanı Donald Trump, Moderna’nın "Geliştirdiğimiz aşı Covid-19’u önleme konusunda yüzde 94,5 oranında başarı sağladı" açıklamasından sonra tarihçilere aşının kendi döneminde bulunduğunu unutmamaları için çağrı yaptı.

Trump, Moderna'nın koronavirüs aşısının kendi başarısı olduğunu ileri sürdü


ABD Başkanı Donald Trump, Moderna’nın koronavirüs (Covid-19) için geliştirdiği aşıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük tarihçiler lütfen bu buluşların benim dönemimde olduğunu unutmayın” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Moderna aşısının ‘kendi döneminde’ bulunduğunu ifade ederek, “Başka bir aşı az önce duyuruldu. Bu sefer Moderna tarafından yüzde 95 etkili. O büyük ‘tarihçiler’, lütfen ‘Çin Vebasını’ sona erdirecek bu büyük buluşların hepsinin benim dönemimde gerçekleştiğini unutmayın” ifadelerini kullandı.

ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna, geliştirilen aşının Covid-19’u önleme konusunda yüzde 94,5 oranında başarı sağladığını duyurmuştu. Aşının bahar aylarına kadar yaygın olmayacağı öngörülüyor. Şirketin başkanı Dr. Stephen Hoge, "Bu sorunu tek başına Moderna çözemez. Küresel talebi karşılamak için birçok aşıya ihtiyaç olacak” diye konuştu.