Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlığının son gününde 73 kişiye af çıkarttığını, 70 kişiye de cezai indirim uyguladığını açıkladı.

Trump’tan başkanlığının son gününde 73 kişiye af, 70 kişiye ceza indirimi


ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlığının son gününde 73 kişiye af çıkarttığı 70 kişiye de cezai indirim uyguladığı açıklandı.

ABD bugün seçilmiş başkan Joe Biden'ın yemin törenine hazırlanırken Başkan Donald Trump görev süresinin son gününde birkaç gündür ortaya atılan iddiaları doğruladı ve onlarca kişi için af ve ceza indirimi kararı verdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Trump, 73 kişi için af çıkardığını, 70 kişinin de cezasında indirim yaptığını açıkladı. 73 kişi arasında Trump'ın, başkanlığının ilk sekiz ayında en üst strateji danışmanlığını yapmış olan Steve Bannon ve eski Google mühendisi Anthony Levandowski de var.

Bannon, ABD-Meksika sınırına inşa edilecek duvarın bir kısmı için toplanan bağışları zimmetine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınınca yeniden gündeme gelmişti.

Hakkında hazırlanan iddianamede, 25 milyon dolardan fazla para toplanan bağış kampanyasından Bannon’ın yüz binlerce doları kişisel işleri için harcadığı öne sürülmüştü.

Pekin tarafından çeşitli suçlardan aranan Çinli milyarder Guo Wengui’nin 28 milyon dolar değerindeki yatında tutuklanan Bannon, hakkındaki suçlamaları kabul etmemiş ve 5 milyon dolarlık kefaleti ödeyerek seyahat kısıtlamasıyla serbest bırakılmıştı.

Levandowski ise şirketin sürücüsüz araç birimi Waymo'da çalıştığı dönemde ticari sırlarını mobil ulaşım uygulaması Uber'e satmak suçundan 18 ay hapse mahkûm edilmişti.