ABD Başkanı Donald Trump, İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "İranlılara ihanet eden bir palyaço" açıklamasına yanıt vererek, "Sözlerine dikkat et" ifadelerini kullandı.

Trump'tan Hamaney'e: Sözlerine dikkat et

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın dini lideri Ali Hamaney ile ilgili Twitter hesabından bir mesaj yayınladı. 8 yıl sonra Tahran’da ilk kez cuma namazı kıldıran dini liderin ABD ve Avrupa ile ilgili sert sözlerine vurgu yapan Donald Trump, “Ekonomileri çöküyor ve insanları acı çekiyor. Sözlerine çok dikkat etmeli" dedi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Son zamanlarda çok da yüce olmayan İran'ın sözde yüce lideri, ABD ve Avrupa hakkında kötü sözler sarf etti. Ekonomileri çöküyor ve insanları acı çekiyor. Sözlerine çok dikkat etmeli!" ifadelerini kullandı.

İran'ın başkenti Tahran'da, sekiz yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı cuma namazı öncesi bir vaaz veren İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldüren ABD ve ABD Başkanı Donald Trump'a sert sözlerle yüklenmişti.

Trump için 'palyaço' ifadesini kullanan Hamaney, Trump'ın 'İran halkını destekliyor gibi göründüğünü ancak zehirli hançerle sırtlarından bıçakladığını' söylemişti.