ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ABD'lilere veya ABD unsurlarına saldırması durumunda İran'a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıkladı.

Trump'tan İran'a tehdit: Daha sert vururuz

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ardından Tahran'dan gelen 'intikam' açıklamalarına yanıt verdi. Trump, İran'da 52 hedef belirlediklerini ve bunların arasında İran kültürü için çok önemli yerlerin de bulunduğunu vurguladı. Trump, İran'ı 'çok sert ve hızlıca' vuracakları tehditinde bulundu.

ABD'nin Süleymani'yi öldürmesi ardından Washington-Tahran arasında gerilim sürüyor. İran cephesinden 'intikam' vurgulu mesajlar gelirken ABD Başkanı Trump, Twitter'dan tepki verdi. Trump'ta 52 hedef belirlendiğini, hedeflerin arasında İran kültürü için çok önemli yerlerin de bulunduğunu vurguladı. Trump, "İran ve hedefler çok hızlı ve çok sert vurulacak. "

Trump'ın mesajının tamamı şöyle: "İran, bir ABD'li'yi öldüren ve birçok kişiyi kötü şekilde yaralayan, hayatını boyunca öldürdüğü insanları saymıyorum bile, terörist liderlerini öldürmemizin ardından intikam almak amacıyla bazı ABD mülklerini hedef almak konusunda çok cesurca konuşuyor. O Büyükelçiliğimize zaten saldırıyordu ve başka bölgeleri vurmayı planlıyordu. İran yıllardır problem dışında bir şey değildi. Bu UYARIYI yapayım; İran herhangi bir ABD'liyi ya da ABD mülkünü vurursa 52 hedef belirledik (İran'ın yıllar önce rehin aldığı 52 ABD'liyi temsil ediyor), hedeflerin bazıları İran ve İran kültürü için çok yüksek seviye, önemli. Bu hedefler ve İran'ın kendisi ÇOK HIZLI VE ÇOK SERT BİR ŞEKİLDE VURULACAK. ABD daha fazla tehdit istemiyor."

YENİ AÇIKLAMALAR

Trump tehdit açıklamalarından bir süre sonra sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yeni paylaşımlarda bulundu.

Tehditlerine devam eden Trump şunları yazdı:

"Bize saldırdılar ve biz de geri saldırı yaptık.Tekrar saldırırlarsa, ki onlara yapmamalarını şiddetle tavsiye ederim, onları daha önce hiç vurulmadığından daha sert vuracağız! Amerika Birleşik Devletleri Askeri Teçhizata iki Trilyon Dolar harcadı. Biz dünyanın en büyük ve en iyisiyiz' İran bir Amerikan Üssüne veya herhangi bir Amerikalıya saldırırsa, bu yepyeni güzel ekipmanlardan bazılarını yollarına ve tereddüt etmeden göndereceğiz!"

***

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD’nin düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. Olayı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) üstlenmişti. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.