ABD'li yetkililer, uçağın İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşünüyor.

Trump'tan İran'da düşen yolcu uçağına ilişkin açıklama: Çok kötü bir hissim var

ABD Başkanı Donald Trump, İran'da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna Havayolları'na ait uçakla ilgili açıklama yaptı.

Sputnik'in haberine göre; Trump, "Çok kötü bir hissim var. Birileri hata yapmış olabilir" ifadelerini kullandı. Trump uçağın düşüşüyle ilgili şüpheleri olduğunu belirtti.

Öte yandan Reuters haber ajansı hükümet yetkililerine dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi uçağın bir füzeyle vurularak düşürüldüğüne emin. Reuters'ın haberinde Washington'ın uydu görüntüleri nedeniyle uçağın düşürüldüğüne inandığı ifade edildi.

ABD'li yetkililerin uçağın yüksek ihtimalle İran hava savunma sistemleri tarafından yanlışlıkla düşürüldüğünü düşündükleri belirtildi.

Trump ayrıca, İran'a yeni bir dizi ekonomik yaptırımın onayladığını ve Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından uygulanacağını söyledi.

Nato'nun ortadoğu'da daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini yineleyen Trump, "Ortadoğu’da ABD askerlerinin olmasındansa NATO askerlerinin olmasını tercih ederim. NATO Ortadoğu'yu da kapsayacak şekilde genişlemeli. NATO ve Ortadoğu. NATO için yeni bir ad buldum: NATOME" dedi.

İran Sivil Havacılık Kurumu: Ukrayna uçağının füzeyle düşürüldüğü iddiası ‘mantıksız dedikodulardan’ ibaret

İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan yapılan açıklamada ise PS752 Ukrayna uçağının hava savunma füzesi tarafından vurularak düşürüldüğü iddialarının ‘mantıksız dedikodulardan ibaret olduğu’ belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra dün yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğü bildirilmişti. Uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişiden kurtulan olmadı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.