Trump'tan katil lidere tebrik

DIŞ HABERLER SERVİSİ

CovId-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump iyileşme süreci tamamlanmadan Beyaz Saray bahçesinde etkinlik düzenlediği için tepki gördü. Trump, konuşmasında, insanlığa karşı suçlardan hüküm giymiş eski Kolombiya devlet başkanını "sosyalistlere karşı mücadelesi için" tebrik etti. Öte yandan Taliban'dan "Umarız seçimleri Trump kazanır" açıklaması geldi.

Koronavirüse karşı yeterli önlemleri sağlamayan ve kendisi de Covid-19'a yakalanan ABD Başkanı Donald Trump yine skandal hamleleriyle gündeme geldi. Trump henüz iyileşmediği halde Beyaz Saray bahçesinde etkinlik düzenleyerek halk sağlığını tehlikeye attı.

KATİLE 'KAHRAMAN' ÖVGÜSÜ

Konuşmasında maskesini çıkaran Trump, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Yeniden büyük seçim mitinglerine başlayacağız çünkü ülkemizin sosyalist bir ülke olmasına izin veremeyiz" dedi.

Trump, Kolombiya'da devrimcilere yönelik katliamlarıyla bilinen ve önceki gün ev hapsinden çıkarılan eski lideri Álvaro Uribe Vélez'i de "Kahraman" diyerek andı, "Eski başkan bir kahraman, Castro-Chavismo'ya karşı mücadelede ülkemizin değerli bir müttefiki. Biden, kolombiyaya ihanet edecek. Seninleyim" diyerek Vélez'e selam gönderdi.

ABD destekli aşırı sağcı Álvaro Uribe Vélez, 2002-2010 yılları arasında Kolombiya Devlet Başkanlığı yapmıştı. Kolombiya Yüksek Adalet Mahkemesi, ağustos ayında El Aro ve La Granja'daki devrimcilere ve yerel liderlere dönük katliamlarda sağcı paramiliter birimlerle kurduğu ilişki nedeniyle Vélez'in ev hapsine karar vermişti.