ABD Başkanı Donald Trump, basın toplantısında CBS muhabiri tarafından sorulan sorulara sinirlendi. Trump, gazeteciyi geri püskürtemeyince 'yalancı' ve 'yüz karası' diye niteledi

Trump'tan koronavirüs soruları soran gazeteciye: Yalancı, yüz karası

ABD Başkanı Donald Trump, CBS muhabirinin koronavirüsle mücadele kapsamında sorduğu sorulara sinirlendi.

Pazartesi günkü koronavirüs basın toplantısında salgınla mücadele icraatlarını kampanya tarzı bir videoyla açıklayan Trump, bunun erken dönemindeki kararlarını sorgulayan CBS Beyaz Saray muhabiri Paula Reid'i 'yalancı' ve 'yüz karası' diye niteledi.

ABD Başkanı'nın 31 Ocak'ta halk sağlığı acil durumu, 2 Şubat'ta Çin'le seyahat yasağı, mart ortasında sosyal mesafe kuralları yürürlüğe koymasına atıfla, CBS muhabiri Reid, Trump'a seyahat yasaklarıyla zaman kazandığına dair savı hatırlatarak şöyle devam etti:

"Ama bunu hastaneleri hazırlamak, test yapmayı artırmak için kullanmadınız. Şu an yaklaşık 20 milyon insan işsiz. On binlerce Amerikalı öldü. Böyle benzeri görülmemiş bir krizde sizin atıp tutmanızın insanların kendilerini güvende hissetmesini sağlaması nasıl mümkün olabilir?"

"ŞUBAT AYI BOYUNCA NE YAPTINIZ?"

Sputnik'in haberine göre; Muhabire "Öyle yüz karasısın ki, bunu söyleyiş tarzın öylesine yüz karası" diyen Trump, bu kez Reid'in "Peki ama kazandığınız zamanla ne yaptınız? Şubat ayı tam bir boşluk" çıkışına uğradı.

"Pek çok şey. Pek çok şey. Aslında size bir listesini vereceğiz" diye yanıtlayan Trump'ı, Reid, "Ne yaptınız" diye sıkıştırdı.

"Biliyorsun, sen yalansın, senin medya ağın yalan, yayınlarınız yalan" diye tirat atan Trump, "Harika iş çıkardık... Bu işi doğru yönettik" söylemini devam ettirdi.