Trump’tan Microsoft’a talimat

Dış Haberler Servisi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin menşeli popüler kısa video uygulaması TikTok'u ülke çapında yasaklama tehdidinden geri adım atarken, bu kez Çinli şirket ByteDance'den TikTok'u satın alması için Microsoft'a 45 gün süre tanıdı.

Reuters'ın haberine göre, TikTok'u Çinli şirketten satın almak için görüşmelerde bulunan Microsoft'tan sürece ilişkin açıklama yapıldı. Pazarlıkların devam ettiğini duyuran şirket, satın alımın tamamlanması halinde 50 milyar dolar değer biçilen TikTok'un teknolojisini ByteDance'in altyapısı ve erişiminden çıkarmak gibi zorlu bir görev üstleneceklerini de kaydetti.

CEO'YLA GÖRÜŞTÜ

Trump, TikTok'un ulusal güvenlik sınırlarını aştığını ileri sürerek ülke genelinde yasaklamaktan bahsetmiş, ancak beklediği desteği bulamayınca Microsoft CEO'su Satya Nadella'dan satın alım sürecini tamamlamasını istemişti. Kasımdaki başkanlık seçimlerine üç ay kala anketlerde açık ara geride gözüken Trump'a Cumhuriyetçiler tarafından "Tik Tok kullanıcısı gençleri hayal kırıklığına uğratabileceği" yönünde uyarılar yapılmıştı.