İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "İran'da rejim değişikliği peşinde değiliz ama saldırgan davranışlarından vazgeçmeliler" dedi

Trump'tan yeni İran açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin dün gece Bağdat'ta öldürülmesine ilişkin yeni bir açıklamada bulundu.

Trump, Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin, "Bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için bu adımı attık" yorumunu yaptı.

"İran'da rejim değişikliği peşinde değiliz" diyen Trump, İran yönetimine 'saldırgan tutuma son verme' çağrısında bulundu.

"Kasım Süleymani, Ortadoğu'da binlerce masum insanı öldürdü" diye konuşan Trump, "ABD ordusu, Süleymani'yi benim talimatımla öldürdü" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, ABD’nin düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. Olayı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) üstlenmişti. Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD ordusu, Başkan'ın talimatı ile, ABD tarafından yabancı terör örgütü olarak tanınan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü'nün Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek (bölgedeki) ABD personelini korumak için kararlı ve savunma amaçlı bir adım atmıştır" ifadeleri kullanılmıştı.