ABD Başkanı Donald Trump, Facebook, Twitter ve Google gibi büyük teknoloji firmalarını, Demokrat başkan adayı Joe Biden'ın yolsuzluklarını saklamakla suçladı. Trump, “Birçok haberin ortaya çıkmasına izin vermiyorlar. Bu şirketler çok çok güçlü” diye konuştu.

Trump, Twitter’dan paylaştı: Teknoloji şirketleri, elinizden haklarınızı alıyor

Sosyal medyayı aktif kullanan Başkan Donald Trump, Twitter hesabından yayımladığı video mesajda, Facebook, Twitter ve Google gibi büyük teknoloji firmalarının her zaman kendisine karşı olduğunu iddia etti.

"Bu şirketler, şu anda Joe Biden'ın yolsuzluklarını gizlemeye çalışıyor” ifadesini kullanan Trump, “Sevin ya da sevmeyin birçok haberin ortaya çıkmasına izin vermiyorlar. Ortada çok net kanıtlar var. Bu şirketler çok çok güçlü” diye konuştu.

'ABD'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ YOK'

Teknoloji şirketlerine yönelik yaptırım uygulanması gerektiğini söyleyen Trump, “Bu şirketler, elinizden haklarınızı alıyor" dedi.

Trump ayrıca, Twitter'ın Joe Biden ve oğlu hakkındaki iddiaları “gündemdekiler” bölümüne taşımamasına da tepki gösterdi. ABD Başkanı, “ABD'de basın özgürlüğü yok, haberlerin saklanması ya da tamamen yalan haberler var. Son iki haftada basınımızın nasıl yolsuzluğa battığını hatta daha da beterini gördük” değerlendirmesini yaptı.

FACEBOOK, TWİTTER, GOOGLE İFADEYE ÇAĞRILDI

Google başta olmak üzere diğer teknoloji şirketlerini sık sık hedef alan Başkan Trump, şirketlerin muhafazakarlara karşı önyargılı olduğunu ve kendi görüşlerini devlete dayattıklarını ileri sürüyordu. ABD'de Cumhuriyetçi senatörler, dün sosyal medya ve teknoloji platformları Facebook, Twitter ve Google'ı siyasi içerikleri Demokrat Parti lehine sansürlemekle suçladı.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey ve Google'ın CEO'su Sundar Pichai, Senato Ticaret, Bilim ve Ulaşım Komitesi tarafından düzenlenen oturumda senatörlerin sorularını yanıtladı.

Oturumda söz alan Colorado eyaleti Cumhuriyetçi Senatörü Cory Gardner, "San Francisco ve Silikon Vadisi'ndeki seçilmemiş elitlerin benim konuşmalarımın bu platformlara uygun olup olmadığına karar veren kişiler olması fikrini kabul etmiyorum. Ancak bundan daha kötüsü ise Washington'daki seçilmemiş bürokratların tarafsız siyasi içerik adı altında bir tür siyasi denetim yapmasıdır" ifadesini kullandı.

AA-BBC