Donald Trump, seçimlerle ile ilgili bazı paylaşımlarına "tartışmalı" bilgiler içerdiği gerekçesiyle "uyarı" etiketi ekleyen Twitter'ın kontrolden çıktığını söyledi. Trump açıklamasında ABD'deki sosyal medya yasasına atıfta bulundu.

Trump: Twitter kontrolden çıktı

ABD başkanlık seçimleri devam ederken Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, ABD'deki sosyal medya yasasına atıfta bulunarak Twitter'ın kontrolden çıktığını söyledi.

Twitter, Trump'ın seçimlerle ile ilgili bazı paylaşımlarına "tartışmalı" bilgiler içerdiği gerekçesiyle "uyarı" etiketi ekliyor.

Etikette, "Bu tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir" ifadeleri yer alıyor.

Trump ise yaptığı açıklamada Twitter'ın kontrolden çıktığını söyledi.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Trump, ABD'deki sosyal medya yasası 'Kısım 230'a atıfta bulunarak "Twitter, hükümetin hediyesi 'Kısım 230' sayesinde kontrolden çıktı" dedi.

"YASAL OYLARLA KOLAYCA KAZANIYORUM"

Trump bir başka paylaşımında ise devam eden başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığını yasal oylar ile kolayca kazanıyorum" diyen Trump, "Gözlemcilerin herhangi bir şekilde ve biçimde işlerini yapmalarına izin verilmediğinden, bu süre içinde kabul edilen oyların yasa dışı olarak belirlenmesi gerekiyor. Yüksek Mahkeme karara varmalı" ifadelerini kullandı.

FACEBOOK, TRUMP DESTEKÇİLERİNİN GRUBUNU YASAKLADI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook, ABD Başkanı Donald Trump destekçisi kullanıcıların oluşturduğu "Stop the Steal" (Hırsızlığı Durdurun) adlı paylaşım grubuna yasak getirdi.

Facebook'tan yapılan açıklamada, grubun seçim sonuçlarıyla ilgili yanıltıcı paylaşımlar, protesto ve şiddet çağrılarıyla seçim sürecinin meşruiyetine zarar verdiği için platformdan men edildiği belirtildi.

Grubun seçimler nedeniyle gerilim arttığı bir dönemde, gerçek dünyada sonuçları olabilecek eylemleri teşvik ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Seçim sürecinin meşruiyetini ortadan kaldırmak üzere örgütlenen grubun bazı üyelerinin kaygı verici şiddet çağrıları yaptığı görülmüştür" denildi.

Açıklamada, şirketin benzeri örgütlenmeler ve dezenformasyon çabalarına karşı engelleme tedbirlerini sürdüreceği kaydedildi.

Yaklaşık 350 bin üyeye ulaşan grup, paylaşımlarında seçim yolsuzluğuna ilişkin iddialar ve protesto çağrıları öne çıkıyordu.

Dijital Nefretle Karşı Mücadele Merkezi adlı sivil toplum kuruluşu, grupta paylaşılan şiddet içerikli mesajlara karşı uyarıda bulunmuştu. Söz konusu mesajlardan birinde, "İki taraf da yenilgiyi kabul etmeyecek. Silahlarınız temizleyin, sokaklara çıkma vakti geldi" ifadesi yer alıyordu.