Trump yaptırımları açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter üzerinden yeni açıklamalarda bulundu. Trump, "IŞİD Halifeliği'ni %100 yendikten sonra askerlerimin büyük bölümünü Suriye'den çektim. Bırakın Kürtleri Suriye ve Esad korusun ve kendi toprakları için Türkiye'yle savaşsınlar" dedi.

Trump, "Suriye ve Esad için savaşmayacağını generallerine söylediğini" belirterek, "Suriye'nin Kürtleri korumasına yardım etmek isteyen kim varsa benim için iyidir, bu Rusya, Çin ya da Napoleon Bonaparte olabilir. Eminim hepsi harika iş çıkartırlar, biz 7,000 mil uzaktayız!" diye yazdı.

'ABD'NİN GÜNEY SINIRINA YÖNELECEĞİM'

ABD Başkanı, kendisinin ülkesinin güney sınırına yöneleceğini belirterek, Meksika ile ABD arasında duvar inşa etmeyi sürdüreceğini ifade etti.

TRUMP YAPTIRIMLARI AÇIKLADI

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı.

Yaptırımlar arasında Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki faaliyetlerine destek verenlerin cezalandırılması, çeliğe uygulanan gümrük vergisinin yeniden yüzde 50'ye çıkartılması bulunuyor.

Uygulanacak yaptırımlar arasında Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasına dair görüşmelerin sonlandırılması da var.

Trump'ın açıklamasında Türkiye'ye yönelik suçlamalar yer alıyor. Açıklamada "Türkiye'nin bu telikeli ve yıkıcı yolda devam etmesi durumunda Türkiye'nin ekonomisini yok etmeye hazır olunduğu" iddia ediliyor.

trump-askerlerimizi-geri-cekiyorum-kurtleri-suriye-ve-esad-korusun-636788-1.