Trump yine ağız değiştirdi: Türkiye'nin NATO üyeliğini övdü, Erdoğan'ı ABD'ye davet etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Suriye'ye dönük olası operasyonla ilgili tehdit içeren açıklamaları sonrası yeni bir açıklama geldi.

Trump dün "Sınırları aşarlarsa ekonomisini yok edeceğim" ve "Türkiye, Rahip Brunson'ı geri vermiyordu, para birimleri rekor seviyede düştü" şeklinde açıklamalar yapmıştı.

Bugünkü açıklamasında ağız değiştiren Trump, Türkiye'nin ticaret ortaklığını, NATO üyeliğini överek Erdoğan'ı da 13 Kasım'da misafiri olarak ağırlayacağını duyurdu. Trump'ın son açıklaması kamuoyunda "havuç-sopa" ilişkisini anımsattı.

Trump son açıklamasında şunları kaydetti:

"Pek çok insan Türkiye'nin ABD’nin büyük bir ticaret ortağı olduğunu unutuyor, F-35'lerimizin materyallerinde de yardımcı oluyorlar. Ayrıca, İdlib'de birçok canı kurtarmamda bana yardım ettiler. İsteğim üzerine, uzun yıllar hapiste kalan Rahip Brunson'u geri gönderdiler.

Ayrıca en önemlisi, Türkiye'nin NATO’yu iyi durumda tutan önemli bir üye olduğunu unutmayın. Kendisi 13 Kasım’da ABD’ye misafirim olarak geliyor.

Suriye'den ayrılma sürecinde olabiliriz ancak hiçbir şekilde özel insanlar ve harika savaşçılar olan Kürtleri terk etmedik. Aynı şekilde, bir NATO ve Ticaret ortağı olan Türkiye ile olan ilişkimiz de çok iyiydi.

Türkiye zaten geniş bir Kürt nüfusuna sahip ve Suriye'nin bu bölümünde sadece 50 asker kalıyor. Onlar da kaldırıldığında Türkiye, zorla veya gereksiz bir şekilde savaşmasının ekonomilerini ve kırılgan paralarını yok edeceğini biliyor. Kürtlere finansal ve silah yardımı yapıyoruz."