ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19'a ilişkin yaptığı basın açıklamasında; dünyada en fazla test yapan ülke olduklarını söyledi. Bunun üzerine bir gazeteci, "Ölümler karşısında bunun bir önemi yok. Neden bunu küresel bir yarış gibi görüyorsunuz?" diye sorunca aralarında tartışma çıktı, Trump kürsüyü terk etti

Trump yine gazeteciyle tartıştı: Bu soruyu Çin'e sormalısınız

Daha önce Covid-19 ile mücadele kapsamında soru soran CBS muhabiri Paula Reid'i 'yalancı' ve 'yüz karası' diye niteleyen ABD Başkanı Donald Trump yine bir gazeteciyle kavga etti.

Trump, bir gazetecinin, "ABD'nin tüm dünyada en çok test yapan ülke olduğunu söylüyorsunuz ve bununla övünüyorsunuz. Peki ülkede her gün insanlar ölürken ve birçok yeni vaka görülürken bunun bir önemi var mı?" sorusunu da "Dünyanın her yerinde can kayıpları oluyor. Belki de bu soruyu Çin'e sormalısınız, bana sormayın. Size sıra dışı bir yanıt verebilirler" diye yanıtladı.

Gazetecinin konuyu üstelemesi üzerine diğer gazetecilerden soru almaktan vazgeçen Trump, kürsüyü terk etti.


Video Kaynak: CNN Türk

TEST SAYISIYLA ÖVÜNDÜ

Beyaz Saray'ın bahçesinde yaptığı basın toplantısında ülkede Covid-19 konusunda atılan ve atılacak adımları değerlendiren Trump, ABD'de salgında, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük seferberliği gördüklerini, özel sektörün test konusunda büyük adımlar attığını söyledi.

ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) 92 farklı teste onay verdiğini vurgulayan Trump, "Ülkemizde bugüne kadar 9 milyon test yapıldı. 3 hafta öncesine kadar günde 150 bin test yapıyorduk, şimdi bu rakam 300 bine çıktı. Bu hafta 10 milyon testi bulmamızı bekliyoruz" bilgisini paylaştı.

ÇİN'E YÜKLENDİ

Trump, Çin'in aşı çalışmalarına ilişkin verileri hackleme yoluyla çalmaya çalıştığı iddialarına ilişkin ise, "Çin'den memnun değilim, virüsü, çıktığı yerde durdurmalılardı. Şimdi bana hacklenmeden bahsediyorsunuz. Ortada yeni bir şey mi var?" diye sordu.

Çin'in ABD ile kendi çıkarları için bir anlaşma yapma konusunda müzakere peşinde olduğu iddialarına ilişkin ise Trump, "Çin yıllarca Amerika'dan yararlandı. Beyaz Saray'da benden önce oturanlar da buna izin verdi, ama ben vermem." açıklamasında bulundu.

***

CBS MUHABİRİNE "YALANCI" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, CBS muhabirinin koronavirüsle mücadele kapsamında sorduğu sorulara sinirlendi.

Pazartesi günkü koronavirüs basın toplantısında salgınla mücadele icraatlarını kampanya tarzı bir videoyla açıklayan Trump, bunun erken dönemindeki kararlarını sorgulayan CBS Beyaz Saray muhabiri Paula Reid'i 'yalancı' ve 'yüz karası' diye nitelemişti.

Muhabire "Öyle yüz karasısın ki, bunu söyleyiş tarzın öylesine yüz karası" diyen Trump, bu kez Reid'in "Peki ama kazandığınız zamanla ne yaptınız? Şubat ayı tam bir boşluk" çıkışına uğramıştı.

"Pek çok şey. Pek çok şey. Aslında size bir listesini vereceğiz" diye yanıtlayan Trump'ı, Reid, "Ne yaptınız" diye sıkıştırdı.

Trump, "Biliyorsun, sen yalansın, senin medya ağın yalan, yayınlarınız yalan" diye yanıt vermişti.