Türk Silahlı Kuvvetleri güçlerinin desteklediği cihatçı unsurların İdlib’in güneyinde yer alan Neyrab köyüne operasyon başlattığı duyuruldu

TSK destekli cihatçı unsurlar, İdlib’in güneyine operasyon başlattı!

İdlib’de yer alan cihatçı unsurların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle İdlib’in güneyinde yer alan Neyrab köyün operasyon başlattığı bildirildi. Köyde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye ordusu askerlerinin ilerleyişini engellemek için bu sabah saatlerinde TSK’nin cephelere tanklarla intikale başladığı bildirilmişti. DHA’nın haberine göre TSK, İdlib'de ordunun ilerleyişini engellemek için ÇNR ve fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yaptı.

Suriye ordusuna ait uçaklar ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.

NEYRAB’A OPERASYON

Bu haberler ardından ise cihatçıların Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdiği haberi geldi. Anadolu Ajansı’nın iddiasına göre, Suriye ordusu hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan cihatçılar, Suriye’ye ait bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

Neyrab, 3 Şubat'ta Suriye ordusunun eline geçmişti.

Serakib ilçesi, Şam ile Halep'i birbirine bağlayan M5 karayolu ile İdlib-Lazkiye-Halep bağlantısını sağlayan M4 karayolunun birleştiği stratejik bir noktada yer alıyor.

‘TÜRK ORDUSU VE NUSRA CEPHESİ’

Rus haber ajansı Sputnik’in Arapça servisi ise, operasyonu, “Türk ordusu ve Nusra Cephesi, İdlib'in doğusunda Suriye ordu mevzilerine şiddetli saldırı başlattı” ifadeleriyle geçti.

Bölgede Heyet-i Tahrir’uş Şam (eski Nusra Cephesi) örgütünün etkin olduğu biliniyor.

SURİYE: SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜK

Suriye devlet haber ajansı SANA ise Suriye ordusunun Neyrab’a ilerlemek isteyen güçleri hedef aldığını ve püskürttüğünü duyurdu.

RUS UÇAKLARI BOMBALIYOR

El Meyadin TV kaynakları da Rus uçaklarının Neyreb çevresindeki silahlı grupları yoğun şekilde bombaladığını ve TSK destekli cihatçı güçlerin bölgede ilerleyemediğini yazdı.

ERDOĞAN SİNYAL VERMİŞTİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (19 Şubat) “Bir gece ansızın gelebiliriz, harekat an meselesidir” diyerek İdlib’e askeri operasyon sinyali vermişti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bunun ‘en kötü senaryo’ olduğunu kaydetmişti.