TTB 69. Büyük Kongresi toplandı. TTB Genel Başkanı Tükel, “sağlıklı bir toplum için, barışın egemen olduğu, özgür, demokratik ve laik bir ülke için,  işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın, kendilerini ilgilendiren her konuda söz, yetki ve karar hakkının olduğu bir geleceğe TAMAM” dedi

TTB 69. Büyük Kongresi toplandı: “Sağlıklı bir toplum için TAMAM”

BURCU CANSU

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 69. Büyük Kongresi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen delegelerin ve konukların katılımıyla Devlet Su İşleri Konferans Salonu’nda başladı.

10 Haziran Pazar günü seçimlerle sona erecek olan 69. Büyük Kongre’nin divan başkanlığına Antalya Tabip Odasi Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin seçildi. Şahin, TTB Merkez Konseyi’nin çalışmalarının değerlendirileceği ve önümüzdeki dönemde yapılacakların konuşulacağı kongreyi açtı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu gerçekleştirildi.

ttb-69-buyuk-kongresi-toplandi-saglikli-bir-toplum-icin-tamam-472813-1.

'Sağlık sistemi çöktü'

Genel Kurul’da ilk sözü alan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, OHAL kapsamında yayımlanan KHK’lar ile 3 bin 342 hekimin kamudan ihraç edildiğini belirterek, güvenlik soruşturması nedeniyle de çok sayıda hekimin atanmadığını söyledi. Tükel, “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” basın açıklaması nedeniyle Erdoğan tarafından hedef gösterildiklerini ve bir hafta boyunca gözaltında kaldıklarını anımsattı.

Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu’nun tutuklu olduğunu anımsatan Tükel, özgürlük talebini bir kez daha dile getirdi.

AKP Hükümeti’nin uygulamaya koyduğu Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sağlık alanında sebep olduğu ciddi tahribatları tek tek sıralayan Tükel, “paran kadar sağlık” hizmeti alınan bir süreç yaşandığına dikkati çekti. Tükel, sözlerini “Sağlıklı bir toplum için, barışın egemen olduğu, özgür, demokratik ve laik bir ülke için, işçilerin, emekçilerin ve tüm halkımızın, kendilerini ilgilendiren her konuda söz, yetki ve karar hakkının olduğu bir geleceğe TAMAM diyoruz” diyerek noktaladı.

Seçim pazar günü

Kongreye, HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan da katıldı. Ardından Merkez Konseyi çalışma raporu, mali rapor ve denetleme raporu okundu. 10 Haziran Pazar günü, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Önündeki Öğrenci Kantininde yapılacak seçimlere çağrı yapıldı.