TTB Aile Hekimliği Kolu, 6 Nisan’da Aile Sağlığı Merkezi Mekanları İçin Harekete Geçiyoruz adı altında bir kampanya başlatıyor. Aile Hekimliği Kolu’ndan yapılan açıklamada, “Şehir hastanelerinin bir yıllık kirası ile 16 bin aile sağlığı merkezi (ASM) yapılabilirdi” dendi.

TTB aile sağlığı merkezleri içi kampanya başlatıyor: Şehir hastanelerinin bir yıllık kirasıyla 16 bin ASM yapılabilirdi

Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu (AHEK) 6 Nisan’da “Aile Sağlığı Merkezi Mekanları İçin Harekete Geçiyoruz” adı altında bir kampanya başlatacağını açıkladı.

TTB Aile Hekimliği Kolu’ndan yapılan açıklamada, kampanyaya ilişkin “Kötü, uygunsuz sağlık merkezi binalarına dikkat çekmek ile bu mekânların kamusal alanlarda yeniden inşa edilmesinin Sağlık Bakanlığı görev ve sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak amacıyla kamuoyu oluşturmak istendiği” belirtildi.

BİNALAR GÜÇLENDİRİLMELİ YA DA YENİDEN İNŞA EDİLMELİ

Kampanyanın temel talebi, “Aile sağlığı merkezleri ve mobil hizmet birimleri, sağlık bakanlığı tarafından kamu yerlerinde yapılacak uygun ve yeterli binalarda hizmet vermelidir” olarak belirlenirken talepler ise şöyle sıralandı:

-ASM’ler Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan binalarda ve yeterli donanım sağlanarak inşa edilmelidir.

-Başta deprem güvenliği olmayan kamu binalarında hizmet veren ASM binaları, Sağlık Bakanlığı tarafından güçlendirilmeli ya da yeniden inşa edilmelidir.

-Mobil aile sağlık hizmeti verilen kırsal bölgelerde Sağlık Bakanlığı uygun mekânlarda binalar yapılmalı donanımı sağlanmalıdır.

-ASM binalarının yerlerinin belirlenmesinden, yeniden inşa edilmesi sürecinde hazırlanacak projeler ile ilgili aile hekimlerinin örgütlü oldukları tabip odalarının, dernek ve sendikaların, mühendis-mimar odalarının temsilcilerinden görüş ve öneri alınmalıdır.

16 ASM YAPILABİLİRDİ

-Birinci basamak sağlık hizmeti sunulan ASM ve mobil birimlerin mekanlarının uygunsuzluğunun pandemi sürecinde daha da görünürleştiğini ifade eden aile hekimleri, şehir hastanelerinin bir yıllık kirası ile 16 bin ASM yapılabildiğine dikkat çekti.

-Program kapsamında ‘Aşısını yaptığımız insanların hakkı olan bekleme alanları olan ASM’ler istiyoruz’ ile ‘Yaşamak ve yaşatmak için uygun mekânlarda çalışmak istiyoruz! Ölünce hatırlanmak istemiyoruz’ sloganları belirlendi.