TTB, koronavirüs vaka sayısında artış yaşanması üzerine, çocukları kapsayacak şekilde aşıların başlatılması, kapalı ortamda maskeye geri dönülmesi ve verilerin günlük olarak paylaşılması çağrısında bulundu.

TTB: Aşılanmaya başlanmalı, maskeye geri dönülmeli

Türk Tabipleri Birliği, (TTB) koronavirüs vaka sayılarının artmasının ardından yaptıkları açıklamayla iktidara ve sağlık bakanlığına çağrıda bulundu.

TTB tarafından yapılan açıklamada, vaka sayılarının haftalık olarak paylaşılıyor olmasına tepki gösterildi.

Artan vaka sayılarıyla ilgili TTB’den yapılan açıklamada, “COVID-19 vaka sayılarında artış görülmektedir. Başta riskli yurttaşlar olmak üzere durma noktasına gelen aşılanma çocukları da kapsayacak şekilde başlatılmalı, kapalı ortamlarda maskeye geri dönülmeli, testler artırılmalı, veriler test sayılarıyla birlikte günlük paylaşılmalıdır” denildi.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, 13-19 Haziran 2022’de 10 bin 954 olan haftalık vaka sayısı, 20-26 Haziran 2022’de 26 bin 635’e yükseldi.

Bakan Fahrettin Koca da vaka sayılarında bir süredir artış gözlemlendiğini belirterek, günlük binin altına inen vaka sayılarının şu anda 4 bine doğru ilerlediğini söylemişti.