TTB basın toplantısı düzenleyecek

Türk Tabipleri Birliği, (TTB) 5 milyon kişi sağlık hizmetlerinden faydalanamayabileceğine dikkat çekerek konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için bir basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

TTB konuyla ilgili yapılan açıklamada, BirGün gazetesinin gündeme getirdiği sosyal güvencesi olmayan ve primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve GSS’li yurttaşlara üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine yönelik verilen sürenin dolacağına dikkat çekti.

Basın toplantısı 27 Aralık Cuma günü saaat 12.00'de İstanbul Tabip Odası- Cağaloğlu'nda düzenlenecek.

TTB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

5 milyon vatandaş genel sağlık sigortası prim borcunu ödeyemediği için 01.01.2020 tarihinden itibaren sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak!

Değerli Basın Emekçileri,

Herhangi bir kapsamda sosyal güvencesi olmayan, primlerini zamanında ödeyemeyip borçlu duruma düşen Bağ-Kur ve GSS’li vatandaşlara Sağlık Bakanlığı ve kamu üniversite hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri için tekraren uzatılan süre 31.12.2019 tarihinde sona eriyor. Eğer TBMM’de bir yasal düzenleme ya da Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile bu süre uzatılmaz ise bu vatandaşlar artık sağlık hizmeti alamayacaklar.

Simit Sarayı, Dünya Göz Hastanesi ve bir çok batmakta olan yandaş şirketlere el uzatan AKP iktidarını, GSS prim borcunu bir çok kez getirilen ertelemeye rağmen ödeyemeyen vatandaşlar için nasıl bir çözüm önerdiğini kamuoyu ile paylaşmaya çağırıyoruz.

Konu ile ilgili olarak yapacağımız basın toplantısına katılımınızı bekliyoruz.